Lucrările de asfaltare la strada Sucevei au început după 2 ani de așteptăriActualitate

Lucrările de asfaltare la strada Sucevei au început după 2 ani de așteptări

       Accesări: 59

asfaltare-sucevei-1În sfârșit se întâmplă. La doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare și extinderea la rețeaua de apă și canalizare, strada Sucevei se asfaltează. Firma Transporturi Auto Botoșani a deschis șantierul duminică, 30 august, la ora 20.30, cu o oră și jumătate înaintea orei anunțate inițial.

Patru camioane cu asfalt așteptau la rând pentru a fi descărcate.

Primul covor rutier, stratul de legătură, are 7 centimetri grosime și respectă normele de calitate prevăzute în proiect. Acesta va fi turnat până la podul peste Șomuz, pe un singur sens (banda doi). Apoi se va reveni cu stratul de legătură pe celălalt sens (banda unu).

Prima șarjă de asfalt se toarnă până la răsăritul soarelui

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit directorului executiv Viorica Timofti, prima etapă a turnării asfaltului se va încheia mâine dimineață în jurul orei 5.30 – 6.00. Asfaltarea va continua luni, spre seară în jurul orei 18. Sunt pregătite 60 de camioane pentru transportul asfaltului, primele 10 fiind descărcate după mai puțin de două ore de la începerea lucrărilor.

Șoferii și-au făcut cruce: Doamne Ajută! Dați-i bătaie, măi băieți

Șoferii care treceau prin zonă la ora 20.30 se opreau în dreptul camioanelor cu asfalt și nu le venea să creadă ochilor. Unii își făceau cruce, iar alții îi încurajau pe muncitorii firmei botoșănene: ”Doamne Ajută! Dați-i bătaie, măi băieți”.

Pe chipurile conducătorilor se citea uimirea, iar pe ale altora bucuria.

Asfaltarea întârziată la nesfârșit de lucrările la rețeaua de apă și canalizare

Lucrările din proiectul de extindere la rețeaua de apă și canalizare trebuiau să se încheie pe strada Sucevei în toamna anului 2013.

Prestatorul 3T Construct nu a reușit sub nici o formă să respecte termenul prevăzut, predarea străzii fiind decalată lună de lună. Așa s-a ajuns la un termen de predare record: 2 ani de zile pentru 2 kilometri de stradă reabilitată la partea de conducte, branșamente și cu toate probele încheiate.

Pe 26 august s-au împlinit cele 24 de luni de la începerea lucrărilor la strada Sucevei.

Se va asfalta doar seara și noaptea

Turnarea covoarelor asfaltice se va face de la lăsarea serii până dimineața. Viorica Timofti, directorul executiv al firmei Transporturi Auto Botoșani, ne-a declarat că s-a luat această decizie din rațiuni de operativitate.

Pe timp de zi traficul este infernal pe strada Sucevei, așa că preferăm să lucrăm noaptea când traficul rutier este redus.”, afirmă Timofti. ”Vom lucra în fiecare zi, asfaltările urmând să înceapă în jurul orei 18. Vreau să vă asigur de calitatea lucrărilor, asfaltul respectă toate normele din proiect.”

Directorul executiv Viorica Timofti spune că lucrările vor evolua în funcție de vreme. Ea mai spune că speră să nu apară probleme pe rețea, probleme neprevăzute, care pot afecta mersul asfaltărilor.

Rudy Hödl

ȘTIRI