Lucrările de asfaltare la drumul județean dintre Fălticeni, Pocoleni și Horodniceni s-au încheiat la termenActualitate

Lucrările de asfaltare la drumul județean dintre Fălticeni, Pocoleni și Horodniceni s-au încheiat la termen

       Accesări: 1316

Obiectiv finalizat la termen. Drumul județean care leagă localitățile Pocoleni și Horodniceni, până la limita cu municipiul Fălticeni, este asfaltat integral. Lucrările la ultimul tronson au durat patru săptămâni și s-au încheiat la jumătatea lunii aprilie.

Dacă anul trecut s-au executat asfaltări pe DJ 209 A între Mihăiești și Pocoleni, anul acesta s-a turnat covor asfaltic, după între Pocoleni și Fălticeni.

Activitățile pe cei 2,5 kilometri au început cu reabilitarea drumului cu balastru, nivelarea și compactarea acestuia, după care au fost turnate două straturi de asfalt.

Lucrările au fost realizate de firma botoșăneană Big Conf, câștigătoarea contractului multianual semnat cu Consiliul Județean Suceava.

„Mă bucur că am putut să finalizez acest drum județean care face legătura între mai multe comunități.”, ne-a declarat președintele Gheorghe Flutur. „Am promis că anul acesta se vor încheia lucrările de asfaltare. Poate și cei care nu au crezut, au văzut că din puțin facem ceea ce trebuie și pe zona Fălticeni. Ceea ce vă mai pot spune este că urmează să modernizăm și alte drumuri.”

În ultimii ani, primarii comunelor Horodniceni și Rădășeni au făcut mai multe demersuri la Consiliul Județean Suceava în vederea pornirii lucrărilor de reabilitare și asfaltare.

Ei i-au cerut președintelui Gheorghe Flutur să modernizeze tronsonul amintit, porțiune de drum care în ultimii ani era plină de gropi și denivelări.

Drumul județean 209 A face legătura între comunele Rădășeni, Horodniceni, Cornu Luncii, Mălini și Slatina.

Structura rutieră anterioară era un drum balastat degradat. Covorul asfaltic turnat recent este primul care se aplică pe sectorul finalizat la data de 14 aprilie.

Localnicii din Horodniceni, Rotopănești și Mihăiești nu mai sunt nevoiți să circule prin Cornu Luncii pentru a se deplasa spre Fălticeni.

Pe lângă reabilitarea carosabilului, au fost executate amenajări ale unor podețe și acostamentului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI