Lucrări edilitare de modernizare pentru Parcul Primăriei și ultimul tronson pietonal al „falezei” din FălticeniLocal

Lucrări edilitare de modernizare pentru Parcul Primăriei și ultimul tronson pietonal al „falezei” din Fălticeni

       Accesări: 1948

Schimbare de decor pe cea mai veche alee pietonală din municipiu. Autoritățile locale au decis să modernizeze ultimul tronson al străzii Republicii, care va fi integrată estetic cu restul „falezei”. Lucrările au demarat miercurea trecută și se vor încheia peste două luni.

Tronsonul dintre Primărie, Biblioteca Municipală și Biserica Adormirii Maicii Domnului este deja în lucru, fondurile pentru modernizare fiind asigurate integral din bugetul local.

Proiectul prevede schimbări importante în zona pietonală și de confort.

Locul asfaltului va fi luat de pavele, iar bordurile vor fi înlocuite cu unele noi. Zona pietonală va avea bănci și coșuri noi pe ambele părți ale părții pietonale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Sunt lucrări pe care le-am prevăzut de la începutul acestui an. Vrem să dăm o notă modernă și să aducem la același nivel estetic și ultima parte din aleea pietonală.”, ne-a declarat primarul Coman. „Va fi o schimbare nu doar de aspect, ci una de utilitate publică.”

Lucrările sunt executate de firma fălticeneană Regalis Art Construct și implică investiții de 490.000 de lei.

Modernizarea Parcului Primăriei

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, parcul de lângă Primărie va fi modernizat integral. Aleile vor fi pavate, băncile și coșurile vor fi înlocuite cu unele noi.

Sistemul de iluminat va fi schimbat cu unul de ultimă generație și cu un consum redus de energie.

Odată cu proiectul de modernizare, Parcul Primăriei va fi monitorizat non-stop cu camere video de supraveghere.

Parcare nouă în fața fostului sediu al Poștei

Proiectul finanțat din bugetul local mai prevede construirea unei noi parcări în sensul giratoriu din Piața Mihail Sadoveanu.

Spațiul va avea 12 locuri pentru staționarea automobilelor și va amenajat în fața clădirii fostei Poște (PTTR). Parcarea nu va fi cu plată.

Lucrări edilitare, pe parte pietonală, vor mai fi executate în zona dintre Poștă și Biserica Adormirii și până la intersecția cu strada Ana Ipătescu.

Altarul Eroilor

Un proiect, separat de cel actual, va fi pus în operă în toamna acestui an. În zona statuii eroului Maior Ioan va fi ridicat un Altar al Eroilor.

Aici urmează să fie aduse busturile eroilor Gavril Danielescu și Constantin Costăchescu.

Spațiul va fi complet schimbat și va dispune de 9 catarge pe care vor flutura steagul României și drapelele Uniunii Europene și NATO.

Primarul Coman afirmă că dezvelirea Altarul Eroilor va avea loc într-un cadru oficial, până la 1 Decembrie sau chiar în ziua Centenarului Marii Uniri.

ȘTIRI