Lucrări de modernizare pe Bulevardul RevoluțieiLocal

Lucrări de modernizare pe Bulevardul Revoluției

       Accesări: 1655

Lucrările edilitare continuă în sezonul cald. Administrația locală a deschis un nou șantier în municipiul Fălticeni, unde din această săptămână se lucrează la reconfigurarea estetică a Bulevardului Revoluției. Sunt realizate modernizări pe tronsonul dintre Banca Transilvania și Biserica Sfântul Ilie.

Potrivit primarului Cătălin Coman, lucrările prevăd, printre altele, lărgirea părții carosabile cu 50 de centimetri.

În acest fel autoritățile vor să „împuște” doi iepuri dintr-o lovitură. Se crează un spațiu mai larg pe banda de circulație, spre Bulevardul 2 Grăniceri, unde mereu se produceau blocaje în timpul orelor de vârf din cauza distanței mici dintre mașinile parcate în spic și cele aflate în trafic. În același timp, pe lângă faptul că banda va fi dar și spațiul de parcare va fi ceva mai generos.

Lucrările, ce sunt executate de operatorul local ELBI, mai prevăd amenajarea trotuarului cu borduri noi și a spațiului pietonal cu pavele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Edilul municipalității susține că din punct de vedere estetic zona centrală va fi adusă treptat la același numitor comun.

„Intenția noastră este de a moderniza integral centru municipiului Fălticeni. Continuăm, momentan, cu o parte din Bulevardul Revoluției.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Vreau ca partea centrală să arate unitar. Acum vor fi lucrări prin care ne dorim să aducem întreaga zonă din jurul Pieței „Nada Florilor” la același nivel estetic.”

În cadrul acelorași lucrări vor fi reconfigurate și reparate treptele din zona magazinelor, după care vor fi placate cu un material estetic.

Proiectul este conceput cu rampe pentru persoane cu dizabilități, ce vor fi amplasate în câteva locuri.

Tonetele de ziare vor fi înlocuite cu unele noi, care vor un comerț civilizat. Chioșcurile de ziare vor fi așezate pe două alveole special amenajate pentru acestea.

Investiția este suportată din bugetul local al municipiului Fălticeni. Administrația locală investește 350.000 de lei, sumă în care sunt incluse partea de proiectare și amenajarea tronsonului central.

Lucrările vor continua anul viitor pe partea opusă unde, de asemenea, va fi lărgit carosabilul, iar partea pietonală va fi placată cu pavele.

Tot în zona centrală urmează să înceapă, cel mai probabil din toamna acestui an, modernizarea esplanadei centrale „Nada Florilor”.

ȘTIRI