Lotul național de astronomie și astrofizică, cu fălticeneanul Petru Crăciun între coordonatori, s-a întors cu patru medalii de la Olimpiada Internațională din ThailandaEducație

Lotul național de astronomie și astrofizică, cu fălticeneanul Petru Crăciun între coordonatori, s-a întors cu patru medalii de la Olimpiada Internațională din Thailanda

       Accesări: 762

Cinci premii pentru olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017).

Lotul României a obţinut două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune, la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

Competiția s-a desfășurat în perioada 12 – 20 noiembrie, în Thailanda, cu participarea a peste 200 de concurenți din 46 de țări.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Brăila) şi Robert-Gabriel Păşcălău (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța).

Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) a fost distins cu mențiune.

Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național „Octav Onicescu” din Bucureşti), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (din Fălticeni, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava).

ȘTIRI