Locuitorii din Vulturești au sărbătorit Ziua Comunei pe 23 AugustActualitate

Locuitorii din Vulturești au sărbătorit Ziua Comunei pe 23 August

       Accesări: 172

hora_radaseni

Pentru unii 23 August rămâne o zi de sărbătoare. Este data la care locuitorii din Vulturești au sărbătorit cu mic, cu mare, ziua comunei. Așa au decis aleșii locali, iar oamenii nu au avut nimic împotrivă.

Din contra. Consătenii s-au simțit bine și nici nu s-au gândit la vremurile de altădată când trebuiau să înalțe osanale pe 23 August.

Ziua Comunei Vulturești s-a dovedit un eveniment frumos și reușit, după cum spune edilul Mihai Grădinariu. A fost prima ediție. Una de neuitat, pe gustul oamenilor și la înălțimea așteptărilor acestora.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Toate localitățile au evenimente de genul acesta. Noi nu am avut până acum.”, ne-a spus primarul Mihai Grădinariu. ”Oamenii din comună meritau și ei să fie sărbătoriți, nu doar să plătească taxe și impozite.”

Sărbătoarea a fost presărată cu de toate: momente religioase, artisitice, dar și muzicale. Programul a debutat cu un Tedeum oficiat de preoții satelor arondate localității care numără peste 3.700 de suflete. Autoritățile locale au sărbătorit la prima ediție 95 de cupluri care au trăit cu emoție fiecare clipă la Nunta de Aur, eveniment care consfințește împlinirea celor 50 de ani de căsnicie.

Un moment aparte s-a dovedit înmânarea titlului de ”Cetățean de Onoare” al comunei Vulturești preotului Petru Irimescu, fiul al satului Pleșești.

Evenimentul a continuat cu un spectacol de muzică populară bine primit de public mai ales că pe scenă au urcat Angelica Flutur, Toader Neamțu, Florin Costan, Nicoale Vieru și Călin Brăteanu.

În ceea ce privește alegerea datei de 23 august ca zi de sărbătoare pentru comuna Vulturești, edilul șef spune că nu se leagă nimic de trecut. Doar pură coincidență cu data la care comuniștii au transformat-o în propria sărbătoare.

Probabil este nostalgic, nu? Să știți că nu are nici o legătură cu vechea semnificație și sărbătoare de 23 August”, explică primarul Mihai Grădinariu.”Prima dată am hotărât în Consiliul Local să facem Ziua Comunei pe data de 2 august, dar ne-am dat seama că este perioada postului, iar ierarhii noștri nu au fost de acord să facă Te Deum în această zi. Apoi am votat din nou și am decis să facem pe data de 17 august, însă nu am găsit scenă. Mai apoi ne-am decis să facem totul pe data de 23 August”

Primarul din Vulturești susține că anul viitor nu vor mai sărbători pe 23 August. Motivul? În 2016 ziua de 23 August nu va mai cădea duminica. Potrivit deciziei aleșilor locali, Ziua comunei Vulturești va fi sărbătorită într-una din cele patru sau cinci duminici ale lunii august.

Bugetul pentru eveniment s-a ridicat la 30.000 de lei, sumă în care au fost incluse și sponsorizările.

Rudy Hödl

ȘTIRI