Locuințele ANL sunt la mare căutare printre fălticeneni: Numărul cererilor se apropie de 1.000Actualitate

Locuințele ANL sunt la mare căutare printre fălticeneni: Numărul cererilor se apropie de 1.000

       Accesări: 91

Piața imobiliară din municipiu continuă să bată pasul pe loc. Lipsa unor proiecte lansate de jucătorii din domeniul privat și bugetul redus al tinerilor familiști face ca nevoia unei locuințele de la stat să fie în permanentă creștere. Administrația locală se confruntă cu un val de solicitări, cererea depășind cu mult oferta.

La mare căutare sunt locuințele ANL.

Primăria are în plan două noi blocuri cu apartamente și garsoniere pentru tineri. Unul dintre acestea are deja finanțarea asigurată și va fi ridicat pe strada Victoriei. Al doilea bloc va fi construit pe terenul de lângă sediul APIA, în apropierea cartierului Șoldănești.

Ultimele unități locative, 40 la număr, au fost atribuite în anul 2015 pe strada Victoriei. Acestea acoperă doar 5% din totalul cererilor venite numai în trei ultimii ani la Primăria Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În momentul de față sunt înregistrate peste 900 de solicitări pentru apartamente ANL.

Potrivit primarului Cătălin Coman, pe domeniul public mai sunt câteva spații pretabile construirii de locuințe. Edilul șef afirmă că în momentul de față mai sunt patru terenuri unde se pot amenaja câteva blocuri pentru tineri, însă nici acestea nu vor putea rezolva în totalitate nevoia de noi spații locative.

Tinerii din Fălticeni se orientează preponderent spre apartamentele de la stat, asta pentru că cele aflate în proprietatea unor persoane fizice nu par deloc atractive. Chiriile ridicate îi țin la distanță pe cei care vor să aibă un acoperiș deasupra capului.

Numai puțin de 1.300 din cele peste 7.000 de apartamente existente sunt nelocuite.

În ceea ce privește cererile pentru locuințe sociale, numărul acestora se ridică la 700.

Primăria deține doar 60 apartamente sociale, insuficiente pentru situația curentă. Administrația locală și-a stabilit un buget în ultimii trei ani prin care să achiziționeze de pe piața liberă cel mult 10 apartamente.

ȘTIRI