Locuințele ANL rămân goale: Proiectul repartizării pică din nouLocal

Locuințele ANL rămân goale: Proiectul repartizării pică din nou

       Accesări: 161

Saga locuințelor ANL continuă. Astăzi cei 17 din cei 19 consilieri s-au întâlnit pentru a dezbate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, într-o ședință care s-a lăsat din nou cu scandal. Proiectul care a aprins spiritele viza repartiția locuințelor destinate tinerilor.

La fel ca și la întrunirea din septembrie, proiectul a picat. Acesta nu a întrunit voturile necesare pe fondul votului exprimat de consilierii ACL.

Istoria s-a repetat, iar cele 40 de familii, care au sperat că se vor muta în casă nouă, au plecat și de această dată cu buza umflată. Ei au dezaprobat votul aleșilor creștin-liberali, cerând explicații și întrebând când se va rezolva situația locuințelor ANL de pe strada Victoriei.

”Sunt foarte supărat și foarte revoltat pentru că 40 de oameni care au dreptul legal să intre în casă nouă. Restul este politică și nu îi privește pe ei”, a spus primarul Coman. ”40 de oameni nu pot să intre în casă nouă pentru că sunt alegeri. Acesta este motivul. Dacă nu erau alegeri nu era nici un fel de problemă. Nu este normal ce se întâmplă. Suntem oameni iraționali. Iraționali!

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În timpul ședinței, consilierul Constantin Bulaicon a dat citire unei scrisori deschise, adresate colegilor consilieri și viitorilor chiriași. Fostul consilier PPDD și-a exprimat nemulțumirea față de situația creată, dar și față de viceprimarul Gheorghe Aldea căruia i-a reproșat o serie de ”preocupări în activitățile din ultimele luni”.

Nemulțumit și dezamăgit de votul consilierilor ACL s-a declarat și primarul Cătălin Coman, inițiatorul proiectului de hotărâre.

”Așteptam din partea consilierilor ACL măcar să spună ceea ce nu este bine. Nu am înțeles nici acum ceea ce nu este bine”, a spus în plenul ședinței primarul Cătălin Coman. ”Din punctul meu de vedere este un abuz pe care consilierii ACL îl fac astăzi. Săptămâna trecută au motivat faptul că n-au putut vedea dosarele. Au o lună de când le văd în fiecare zi. Totul este corect, totul este bun, dar nu se dau apartamentele, nici astăzi, pentru că, repet, consilierii ACL nu doresc acest lucru”.

La rândul său, Aldea a ținut să-și exprime opinia, justificându-și astfel votul, printr-o declarație care reprezintă punctul său de vedere în urma reverificării dosarelor remarcând disfuncționalitatea în circuitul corespondenței între compartimentele Relații Publice și Spațiu Locativ, includerea în lista de priorități a unor persoane care nu au făcut cerere de locuință individual și în nume propriu, ci cerere comună, cât și existența unor cereri din anul 2006 care nu au primit rezoluția însoțită de semnătura conducerii Primăriei Fălticeni de la vremea respectivă.

Șeful administrației locale a caracterizat situația de față cca fiind unică și paradoxală și le-a reamintit consilierilor PNL și PDL că acum patru ani în urmă consilierii PSD aflați în opoziție au votat în unanimitate proiectul atribuirii locuințelor ANL de lângă Spitalul Municipal.

”Eu nu mai am ce argumente să vă dau în plus. De o lună de zile ne chinuim cu dosarele”, a declarat primarul Cătălin Coman. ”Le-au văzut, le-au verificat și răsverificat. Cred că cele 40 de persoane, beneficiari legali ai acestor apartamente și garsoniere pot să dea în judecată pe cei care le îngrădesc dreptul de a intra în casă nouă. ”Suntem într-o situație unică și paradoxală. În anul 20101, când eram consilier local, consilierii PSD – cu toate că erau în opoziție, au votat repartizarea locuințelor ANL în cinci minute pentru că acele familii să intre în casă nouă”.

La momentul actual nu se știe dacă proiectul de repartiție al unităților locative ANL va fi dezbătut în cadrul unei ședințe extraordinare până pe 15 noiembrie sau pe 27 noiembrie când este programată următoarea ședință ordinară.

ȘTIRI