Accesări: 105

seceta-bogdanesti-1

Au ajuns să o facă și pe asta. Zeci de săteni din Bogdănești duc apa înapoi la sursă, aruncând lichidul în fântână. Este cât se poate de adevărat.

Ca în toată țara, seceta le-a dat mari bătăi de cap și oamenilor din localitate. Agricultura și zootehnia au avut de suferit vara aceasta când norii au picurat prea puțin asupra pământului însetat.

Fântânile au secat la Bogdănești în două părți ale comunei. Fără resursa vitală au rămas sătenii care domiciliază în zona înaltă
botezată ”Mitocărești” și în bătătura ”Prund”. Serios afectate de lipsa apei, familiile au cerut ajutorul autorităților locale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Toată lumea știe că seceta puternică ne-a afectat culturile. La Bogdănești am fost salvați pentru că avem alimentare cu apă în comună.”, ne-a declarat primarul Traian Rogojină. ”Am scăpat multe familii de a aduce, zilnic. apa de la malul râului sau de la vecini. Ceea ce pot spune este că pentru consăteni am avut o soluție la această problemă”.

Soluția și ajutorul pentru cei afectați: mașina pentru stingerea incendiilor. Și cum ploi nu prea au fost, vehiculul de intervenție a fost mai solicitat aproape fără încetare. Anul acesta mai mult ca oricând.

”Vara aceasta a fost ca niciodată. Am dus apă la fântâni și în anii din urmă, dar la seceta actuală am avut solicitări mult mai multe”. susține primarul Rogojină. ”În două zone din comună fântânile au secat. Chiar și cele adânci s-au golit de apă. Unde am fost solicitați nu am refuzat pe nimeni.”

Zeci de tone de apă au fost încărcate din rețeaua publică de apă și descărcate în fântânile oamenilor. Erau umplute din nou cu apă la fiecare 2-3 săptămâni.Toată vara, autospeciala pentru incendii a circulat pe ulițe ca oamenii să nu rămână fără apă.

În numai puțin de 60 de gospodării din Bogdănești fântânile au secat.

Rudy Hödl

ȘTIRI