Liteniul va reprezenta județul Suceava în Cupa României. Fălticeniul se pregătește pentru barajul de promovareSport

Liteniul va reprezenta județul Suceava în Cupa României. Fălticeniul se pregătește pentru barajul de promovare

       Accesări: 645

În ziua în care și-a aflat adversara din barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, ACS Șomuz Fălticeni a pierdut ocazia de a realiza eventul.

Viitorul Liteni a învins cu 2-0 campioana Ligii a 4-a, și va reprezenta județul Suceava în primul tur al Cupei României, faza națională 2018-2019.

După o primă repriză mai bună a Fălticeniului, în care Șomuz a a vut cel puțin două ocazii de a marca, echipa din Liteni a deschis scorul în minutul 52, prin Cristian Rîșcu, în urma unei lovituri de pedeapsă acordată la faultul lui Eugen Neagoe asupra lui Alexandru Duțică.

Încurajați și de cei circa 400 de suporteri care au făcut deplasarea la Suceava, fălticenenii au încercat, fără succes, să revină în joc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Soarta finalei s-a decis în minutul 82, după ce mingea deviată de un apărător a poposit în poarta lui Cătălin Pascal.

Victorie meritată a Viitorului Liteni, care a obținut ceea ce și-a dorit: „o răsplată după un sezon foarte bun”, așa cum a declarat antrenorul Demis Maranda pentru programul meciului realizat de AJF Suceava. Liteniul a dat și cel mai bun jucător al finalei, în persoana lui Claudiu Velescu, desemnat de Dorin Goian.  Trofeul a fost înmânat fălticeneanului Florin Ailenei, căpitanul echipei din Liteni.

De cealaltă parte, pentru Șomuz Fălticeni a fost ultimul test important înaintea dublei din barajul pentru promovare, în care va întâlni, peste 6 zile, proaspăta campioană a județului Vaslui, echipa FC Flacăra Muntenii de Sus.

Antrenorul Șomuzului, Radu Anania, declara înaintea finalei că și-ar fi dorit să obțină acest trofeu, dar principalul obiectiv rămâne promovarea în al treilea eșalon al fotbalului românesc.

Și în acest an, Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, a reușit să dea finalei Cupei României Railex o strălucire aparte, plecând de la campania de promovare a evenimentului până la organizarea meciului decisiv. În deschidere, pe Areni s-a cântat imnul național al României, interpretat de Alesia Pop.

Finala a avut parte de cea mai bună brigadă de arbitri a momentului formată din: Silviu Iftode (Fălticeni), Vlăduț Hazi (Suceava), Andrei Pișta (Suceava), Alexandru Blanariu (Fălticeni), un observator de joc experimentat (Gheorghe Constantin), dar și un ambasador de marcă, în persoana fostului mare jucător al României, Dorin Goian.

Viitorul Liteni:  Niga G. – Leuciuc G. (Duceac A.), Ailenei Fl. (cpt), Velescu C., Duțică A., Cristescu D., Maftei P., Apostol A., Rîșcu C. (Fomin B.), Duman A., Bijec A. (Ghiciușcă A). Antrenor: Demis Maranda, Holca Cătălin (secund).

Șomuz Fălticeni: Pascal C. (cpt) – Julei E. (Luțac R.), Șandru N. (Simion M.), Kuruc N., Zamă I. (Lelcu Th.), Bosancu Ov., Bandi E., Obreja M., Neagoe G., Luchian L. (Nechitoaia I.), Padovei V.. Antrenor: Radu Anania, Iulian Darabă (secund).

Publicată de Cronica de Fălticeni pe 17 Iunie 2018

 

 

 

 

 

ȘTIRI