Limba germană caştigă adepţi în învăţământul fălticeneanEducație

Limba germană caştigă adepţi în învăţământul fălticenean

       Accesări: 78

În şcolile din Fălticeni, peste 150 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal studiază limba germană.

La Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, limba lui Goethe se studiază încă de la începuturile existenţei acestei şcoli. În prezent aici învaţă germana 75 de elevi din ciclul gimnazial.

În premieră, începând din acest an şcolar, limba germană a fost introdusă şi în programa elevilor de la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”.

Mai exact, se predă germana unui număr de 70 de elevi de la clasa pregătitoare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conducerea şcolii a precizat pentru Cronica de Fălticeni că există perspective pentru introducerea limbii germane la clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016.

Studiului limbii germane se regăseşte în programa şcolară şi la Colegiul Naţional “Nicu Gane”.

Doar trei cadre didactice predau limba germană la Fălticeni: prof. Ovidiu Simion, la Şcoala “Mihail Sadoveanu”, prof. Alina Ciornei, la Şcoala “Al. I. Cuza” şi prof. Dana Anton, la C.N. “Nicu Gane”.

Recent, statul german şi-a anunţat intenţia de a acorda burse, cuprinse între 50 şi 100 de euro, pentru dascălii care predau limba germană în şcolile din România.

Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei din România, ar fi vorba de o sumă totală de 750.000 de euro de care ar putea beneficia 750 de cadre didactice din România.

Indemnizaţiile de la statul german vor fi acordate prin intermediul Fundaţiei Saxonia din Brasov, pe bază de cerere, la care se anexează acte doveditoare.

ȘTIRI