Licuricii vă invită la ”Întâlnire cu toamna”, proiect județean, ediția a VI-aEducație

Licuricii vă invită la ”Întâlnire cu toamna”, proiect județean, ediția a VI-a

       Accesări: 237

Concursul județean „Întâlnire cu toamna”, editia 2016, este organizat de către G.P.P. ”Licurici” din Fălticeni și aparține domeniului artistico-plastic, arte vizuale.

În prezent se află în desfășurare a VI-a ediție a concursului, după o  strategie bazată pe un regulament și un calendar de desfășurare aprobate de ISJ Suceava.

„Avem ca parteneri peste 20 de unități preșcolare și școlare din județul Suceava care au participat cu lucrări artistico-plastice interesante și originale, realizate de 120 de preșcolari coordonați de cadrele didactice.

Considerăm că atât edițiile anterioare, cât și ediția prezentă, aflată în derulare la sediul G.P.P. Licurici din strada Ion Creangă pe toată perioada lunii noiembrie a.c., au un impact însemnat asupra  stimulării interesului și a dorinței preșcolarilor de a-și expune creativ experiența de viață, emoțiile, gândurile și ideile în strânsă legătură cu frumusețea anotimpului celebrat, prin modalități specifice artei plastice- desen, grafică, pictură, colaj cu materiale refolosibile și materiale din natură, sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice din învățământul preșcolar și școlar.

Un alt aspect al impactului înregistrat prin diseminarea practicilor reușite din activitatea cu preșcolarii, este creșterea vizibilității grădiniței în comunitățile locale și în parteneriatul cu familia, ceea ce poate contribui la sporirea interesului acestor parteneri educaționali pentru calitatea vieții și educației timpurii nu numai în grădiniță, dar și pe toate palierele societății”, ne-a informat prof. Chelariu Mihaela, coordonatorul județean al concursului.

Etapa de desfășurare a concursului județean corespunde perioadei de evaluare a proiectelor tematice despre toamnă și are drept scop stimularea cadrelor didactice pentru a diferenția învățarea prin acordarea unei atenții sporite preșcolarilor care prezintă interes crescut și aptitudini specifice domeniului artistico-plastic, cât și popularizarea bunelor practici.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI