Licuricii au sărbătorit 59 de ani de existență ai grădinițeiEducație

Licuricii au sărbătorit 59 de ani de existență ai grădiniței

       Accesări: 78

Au profitat de vremea frumoasă și au sărbătorit în aer liber! Vineri, 5 iunie 2015, preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Licurici” au sărbătorit 59 de ani de existență ai instituției. Serbarea s-a ținut în curtea grădiniței, în prezența părinților, bunicilor și a numeroși invitați: Daniela Răileanu, inspector școlar pentru învățământul preșcolar, viceprimarul Constantin Bulaicon, deputatul Ioan Stan, Adriana Samson, director coordonator al instituțiilor preșcolare cu program prelungit din municipiul Fălticeni, directorii unor instituții de învățământ din municipiu.

De la prof. Maria Dulgheriu, coordonatoarea activității Grădiniței Licurici, am aflat că evenimentul a avut o dublă semnificație, aniversarea grădiniței (în premieră, după foarte mult timp), dar s-a dorit a fi și un omagiu adus cadrelor didactice cu ocazia zilei învățătorului. Spectacolul susținut de copii și profesorii coordonatori a entuziasmat asistența.

Grădinița cu program prelungit de pe strada Ion Creangă și-a început existența în anul 1956, în clădirea situată pe aceeași stradă, la numărul 21 (unde în prezent fucționează  Detașamentul de Jandarmi Fălticeni). Cerințele desfășurării activității au impus în anul 2010 schimbarea locației în spațiul Grădiniței cu program normal Alice. Relocarea a adus pe rând amenajarea unui bloc alimentar și a unei săli de mese iar ulterior, în 2012, realializarea unei extinderi care a mărit spațiul pentru activitatea grupelor de copii, și amenajarea unui parc de joacă modern. În acest an grădinița a funcționat cu 5 grupe, însumând peste 100 de copii.

Invitații care au luat cuvântul la sărbătoarea licuricilor”, au remarcat rolul învățământului preșcolar în pregătirea copiilor, dar și rolul comunității locale în sprijinirea actului educațional.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex S.

CLICK  PENTRU  MAI  MULTE  IMAGINI DE  LA  ACEST  EVENIMENT

[youtube=http://youtu.be/mkA4oK6jaV0]

ȘTIRI