Liberalul Constantin Bulboacă nu duce dorul Consiliului Local: Nu regret că nu mai sunt în echipa aleșilor localiDiverse

Liberalul Constantin Bulboacă nu duce dorul Consiliului Local: Nu regret că nu mai sunt în echipa aleșilor locali

       Accesări: 707

Misiune încheiată pentru un fost ales local. Constantin Bulboacă se declară un om liniștit și cu conștiința împăcată după încheierea ultimului mandat în deliberativul fălticenean. Liberalul în vârstă de 64 de ani nu regretă nicicum faptul că nu mai este prezent în Consiliul Local.

Deși figura pe un loc eligibil, locul patru pe listă, el nu a prins un nou mandat. Constantin Bulboacă spune că lipsa de unitate a dreptei și disensiunile din interiorul partidului l-au privat de un nou mandat.

Profesorul, care în urmă cu 20 ani intra în PNL, nu poartă pică nimănui pentru rezultatul dezastruos de la alegerile locale din vară și spune că va susțin în continuare liberalismul.

”În ceea ce mă privește rămân în Partidul Național Liberal. Sprijin ideea liberală pentru că am intrat în acest partid din propria convingere.”, ne-a declarat Bulboacă. ”Am refuzat să mai fac parte din Biroul Local al PNL din cauza acelor disensiuni, dar rămân la PNL. Pe undeva este bine că nu mai sunt în Consiliul Local. Am fost două mandate și am pornit în politică, de la premisa că lucrurile bune trebuie făcute pentru cetățeni, indiferent cine le propune.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

PNL are acum doar doi reprezentanți în Consiliul Local de trei ori mai puțin decât în legislatura trecută câți avea după fuziunea cu PDL.

Departe de agitația din sala de ședință, Constantin Bulboacă savurează viața de zi cu zi și acceptă provocările vieții de președinte al CAR Învățământ Fălticeni.

În vechiul deliberativ au existat mai multe ședințe furtunoase, cu dezbateri aprinse pe margine unor subiecte prioritate pentru municipiu.

Liberalul, care se află la vârsta pensionării, este nemulțumit că toate propunerile sale au fost primite cu răceala în Consiliul Local. Crearea de locuri de muncă, curățenia în oraș sau trasarea de piste pentru biciclete sunt câteva din sugestiile fostului ales local care nu au fost luate în seamă. Bulboacă spune că în acest sens nu s-a mișcat nimic până acum.

”Am făcut destule propuneri în cele două mandate de consilier local. Problema pistelor pentru biciclete, curățeniei în oraș, locurilor de muncă.”, spune seniorul liberal. ”Am propus, de fiecare dată, să creem locuri de muncă, nu înființând magazine ci punând în practică valorile locale pe care le avem. Să creăm întreprinderi care produc. Nu s-a făcut nimic! Nici la curățenia orașului nu s-a făcut nimic. Am propus măsuri corective, căci sunt necesare.”

Întrebat dacă și-a făcut datoria, fostul consilier local PNL spune că da.

Preferă să stea deoparte decât să promită oamenilor, în calitate de consilier, că face anumite lucruri dar nu le realizează. În urmă cu 12 ani a refuzat să intre pe liste candidaților la Consiliul Local, iar la ultimele alegeri nu a cerut să fie printre primii trei pe listă. Le-a lăsat locul celor mai tineri ca el.

Profesorul Bulboacă recunoaște că nu ar fi refuzat al un treilea mandat, dacă rezultatul alegerilor i-ar fi permis să facă parte din Consiliul celor 19 aleși.

Pe de altă parte nu regretă deloc faptul că numai este parte din actualul deliberativ. Motivul? Noua generație de aleși locali ai PNL trebuie să arate ce știe și poate să facă pentru orașul lor.

”Nu regret că nu mai fac parte din echipa aleșilor locali. Este timpul să-i lăsăm și pe alți colegi de partid, oameni capabili, să lucreze pentru comunitate.”, afirmă fostul consilier PNL. ”Am toată încrederea în doamna Popa și domnul Fodor. Sunt multe de făcut pentru acest oraș. Chiar dacă este mică, echipa noastră este una inimoasă, responsabilă și pregătită de muncă.”

Liberalul spune că nu duce deloc dorul Consiliului Local și atmosferei din timpul dezbaterilor. Se vede cu ochiul liber că este așa. Bulboacă nu a participat în cinci luni la nici una din ședințele noului deliberativ, evident doar în calitate de cetățean și membru al unui partid politic. Lipsa de timp, preocupările zilnice și programul încărcat nu i-au mai dat posibilitatea să ajungă în sala de ședințe Iorgu Radu, dar conchide că episoade din trecut, în care s-au adresat jigniri repetate, deși demersurile personale au fost bine intenționate, i-au trezit amintiri neplăcute.

Însă zilele n-au intrat în sac, așa că ex-consilierul PNL va lua parte la viitoarele întruniri ale aleșilor locali.

Liberalul afirmă că nu va rămâne rece la ceea ce întâmplă în Fălticeni și că se va implica în continuare în problemele orașului.

Ca sfaturi pentru echipa PNL din Consiliul Local și restul consilierilor, primul este să respecte cetățeanul. Constantin Bulboacă este de părere că aleșii locali trebuie să sprijine și să ia măsuri potrivite pentru omul de rând. Lucrurile se pot schimba și mai mult în bine dacă se va pune în practică inteligența și valorile de care dispune comunitatea.

ȘTIRI