Liberalii din Fălticeni își aleg de Florii noul președinteLocal

Liberalii din Fălticeni își aleg de Florii noul președinte

       Accesări: 341

Duminică este zi de scrutin pentru liberalii din Fălticeni. Membrii organizației municipale PNL sunt așteptați să decidă prin vot cine va fi următorul lider. Alegerile la nivel local se desfășoară după mai bine de un an de la instalarea unui cleric în fruntea formațiunii politice locale.

În februarie 2016, președinte era numit preotul Liviu Mihăilă, care era și candidat la funcția de primar al municipiului Fălticeni. După insuccesul candidatului surpriză de la alegerile din iunie, funcția de președinte i-a fost atribuită inginerului Gabriel Moroșanu.

Perioada de interimat se va încheia pe 9 aprilie.

Alegerile din organizația municipală vor avea la orele amiezii, în noul sediu de pe strada Nicu Gane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mai mulți liberali, printre care Vasile Tofan și Constantin Bulboacă, susțin ideea unei echipe noi care să înceapă totul de la zero și care să nu mai poată fi contestată de membrii defunctului PDL și cei ai vechiului PNL.

„Trebuie un nou început din toate punctele de vedere. Alegerile acestea trebuiau făcute de la începutul fuziunii PNL cu PDL.”, explică Vasile Tofan. „Eu îmi doresc o echipă nouă, determinată și tânără care să pornească la drum cu forțe proaspete și care să dea viitorul candidat la Primăria Fălticeni. Alegerile din 9 aprilie vor fi un prilej de a marca și lansarea unei echipe recunoscută la nivelul organizației locale, care să nu mai poată fi contestată de unii sau alții din partid, ținând cont de situația destul de fluidă care era în tot partidul.”

Tofan susține că s-a greșit atunci când s-a mers pe formatul conducerii bicefale, cu doi co-președinți de organizație, de la PNL și PDL. Mai mult decât atât, fostul lider al liberalilor fălticeneni opinează că ideea s-a dovedit în sine o prostie, iar 2-3 ani de muncă s-au făcut praf și prin prisma rezultatului alegerilor locale.

Mai multe surse din partid susțin că deocamdată există o singura candidatură depusă pentru președinte. Gabriel Moroșanu este singura persoană care s-a înscris în cursa pentru funcția amintită. Chiar și în cazul existenței mai multor candidați, cele mai mari șanse le are tot Moroșanu, după cum afirmă aceleași surse.

Mandatul de președinte de organizație locală va avea o durată de patru ani.

Tot mâine vor fi aleși și membrii Biroului Permanent Local, una din cele două structuri de bază ale partidului.

ȘTIRI