Lansare de carte la Biblioteca Municipală. Saveta Vărăreanu a prezentat publicului volumul „Suflet de orfan”Cultură

Lansare de carte la Biblioteca Municipală. Saveta Vărăreanu a prezentat publicului volumul „Suflet de orfan”

       Accesări: 886

Ediția 2016 a programului „Zilele Municipiului Fălticeni” a debutat cu un eveniment cultural găzduit de Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Profesoara Saveta Vărăreanu și-a lansat la Fălticeni cartea „Suflet de orfan”, un volum de memorialistică, o carte care, potrivit prof. pr. Bogdan Feștilă, se învârte în jurul unui motiv literar central, omul,  a dorinței de a deveni om, a dorinței de a deveni un om mare.

„O carte cu valoare memorialistică, o carte în care Saveta Vărăreanu și-a pus sufletul pe tavă. Distinsa doamnă nu s-a simțit niciodată părăsită, nu s-a simțit niciodată orfană, pentru că Dumnezeu a fost cel care i-a ocrotit pașii și a înfiat-o dăruindu-i atâtea daruri și bucurii. A știut să dăruiască elevilor, la școală, tot ceea ce înseamnă dragostea, din perspectiva unui om care a știut ce înseamnă să ai și să nu ai părinți.”

Scriitoarea Coca Maria Udișteanu vede în cartea Savetei Vărăreanu „un manual de luat aminte”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aprecieri legate de mesajul cărții au venit și din partea celorlalți invitați care au luat cuvântul în cadrul evenimentului: Nicoleta Hostinariu – coordonatoarea bibliotecii, poetul Alexa Pașcu, scriitorii Vasile Moroșanu și Ciprian Bojescu, artistul plastic Gabriel Todică.

Video / foto:

 

 

ȘTIRI