La taifas cu Bogdan Budai despre libertatea de a călătoriEveniment

La taifas cu Bogdan Budai despre libertatea de a călători

       Accesări: 298

„Mă numesc Bogdan Budai, am 24 de ani şi călătoresc în lume fără bani, făcând autostopul”, de la această prezentare a început întâlnirea cu românul care în primăvara anului 2013 a renunţat la un loc de muncă într-o multinaţională pentru provocarea vieţii, aceea de a descoperi lumea pe cont propriu.

„Şezătoarea” a avut loc sâmbătă, 31 ianuarie, în pub-ul „Academy of billiard”. Un mic grup de tineri a răspuns invitaţiei Cameliei Ciocârlan, care a avut iniţiativa de a-l invita la Fălticeni pe hunedoreanul Bogdan Budai.

la_taifas_cu_bogdan_budai_in_falticeni_5A călătorit în 10 ţări, timp de aproape doi ani, perioadă în care a cheltuit doar 300 de euro. A muncit pentru gazdele sale, pentru a avea cazare şi masă. Nu este singurul om din lume care călătoreşte în acest fel dar este printre puţinii români.

Am aflat de la Bogdan că în Europa călătoria bazată pe voluntariat nu este un lucru ieşit din comun. Există o adevărată reţea de gazde primitoare care fac posibil visul libertăţii absolute. Încurajator este faptul că şi în România există 54 de astfel de gazde.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Înainte de 2013 nu a ieşit din ţară, dar obişnuia să călătorească în România făcând autostopul, în ţara în care după cum ştim nimeni nu te ia în maşina lui dacă nu plăteşti.

A vrut să descopere lumea, a trecut peste şocul părinţilor săi atunci când au aflat ce doreşte să facă, peste surprinderea prietenilor, şi a ajuns să experimenteze lucruri pe care doar le visa: a pictat, a creat o grădină, a prins valul pe placa de surf…

În decembrie 2014 s-a întors acasă, dar nu pentru a rămâne. Pentru o scurtă perioadă va călători prin ţară pentru a împărtăşi celor interesaţi experienţa sa de călător liber.

Din aprilie va începe un nou proiect, care va îmbina pasiunea pentru călătorie cu voluntariatul. Şi-a propus să ajungă în 12 ţări într-un an şi să adune fonduri pentru oamenii străzii din ţările în care va ajunge.

Numele lui Bogdan Budai este deja de notorietate în mediul online, acolo unde acesta a creat o pagină web care prezintă experienţa sa de călător liber (worldwidehitchiker.com).

ȘTIRI