Rural

La Păiseni vor avea loc manifestări comemorative de Ziua Veteranilor

       Accesări: 64

comemorare ion grosaruÎn România se vor organiza, pentru prima dată, acţiuni de comemorare a ostaşilor căzuţi în teatrele de operaţiuni. Ziua Veteranilor, la data de 11 octombrie, a fost instituită prin Legea nr.150 din 22 octombrie 2014, în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste. România mai are o zi în care sunt celebraţi veteranii. Este vorba de ziua de 29 aprilie, în onoarea tuturor militarilor români care au luptat şi şi-au dat viaţa, pe timpul celor două conflagraţii mondiale, pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Miercuri, 11 noiembrie 2015, la ora 12, Garnizoana Suceava, Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, Primăria comunei Cornu Luncii şi Biserica din satul Păiseni vor comemora jertfa eroului Ion Grosaru, care şi-a pierdut viaţa în teatrul de operaţiuni din Irak.

Momentul comemorativ va avea loc la mormântul sublocotenentului post-mortem Ion Grosaru din Păiseni. La eveniment au fost invitate oficiaţităţile locale şi judeţene, şefii structurilor militare reprezentate la nivel judeţean, etc. Elevi de la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc (45 de elevi) vor depune flori la mormântul celui comemorat. La Păiseni vor fi prezenţi şi colegii militari ai lui Ion Grosaru, de la Timişoara.

România s-a alăturat Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a intrat în vigoare Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Tot pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

ȘTIRI