La Mulți Ani România!Actualitate

La Mulți Ani România!

       Accesări: 121

Avem azi cu toții, de la vlădică la opincă, un motiv de bucurie şi de mândrie. Este Ziua Națională a României și îmi place să cred că în adâncul inimilor noastre îi dăm valoarea cuvenită gândindu-ne că până la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 mulți români înaintea noastră și-au dorit să trăiască acele clipe de atunci. Să guste aceste clipe de acum, în libertate, în pace, în unitate.

Se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire de pe 1 Decembrie 1918 şi poate că ar fi corect să ne amintim în primul rând de istoria suferințelor neamului nostru trecut prin foc și sabie, umilit, necinstit, subjugat, furat, dar mândru că a ridicat sabia doar în numele dreptății.

Astăzi, la Fălticeni, la ora 14, nu va fi decât o ceremonie simplă, solemnă, obișnuită. Mă bucur că este așa. Momente ca acestea impun, în primul
rând, o ținută spirituală diferită, dar oarecum contrastantă. Pe cât de sobru ești la depunerea de coroane la monumentul eroilor, pe atât de bucuros trebuie să fii pentru că o poți faci pe timp de pace, libertate, ambele plătite cu un preț care nu știu câți din noi am fi dispuși să-l plătim.

În nici un caz Ziua Națională a României nu poate fi un prilej de a face burta mare unui electorat care și așa nu mai înțelege nimic, de a-ți arăta
generozitatea în fața mulțimii, de a perverti un eveniment cu atâta greutate într-o nouă ocazie de a-ți redeschide cu rânjetul pe buze ușile biroului de campanie electorală, așa cum se va întâmpla azi la Suceava, la Iași, și în alte locuri, unde vinul va curge, fasolea va unge, cârnatul va umple stomacul românului simplu, prost învățat că el valorează cât o sacoșă de 1 leu umplută cu niscaiva zahăr, făină, orez, ulei ori mai jos de atât, cât o strachină de unică folosință garnisită cu un pumn de fasole.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mă bucur că am văzut fălticeneni care încă de pe 30 noiembrie și-au pus la geam, pe balcon, la mașină, la rever, la mână, steagul României
așteptând prima zi a lui decembrie. Vă iubesc și vă respect.

M-aș bucura să văd români care se prind în Hora Unirii, se îmbrățișează, își urează gânduri bune, trăiesc momentul cu intensitate pentru țara lor.

Lista mea de dorințe pentru România e lungă. Însă cel mai mult îi doresc să aibă parte de români statornici care să o iubească așa cum au făcut-o vrednicii Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, doar ca să-i numesc pe câțiva din adevărații bărbați ai națiunii române.

La Mulți Ani, România. La Mulți Ani, români.

ȘTIRI