La Fălticeni s-a desfășurat și în acest an “Marșul pentru viață”Local

La Fălticeni s-a desfășurat și în acest an “Marșul pentru viață”

       Accesări: 892

Adolescenți, părinți și profesori ai acestora, însoțiți de preoți din Protopopiatul Fălticeni, au participat vineri, 22 martie 2019, la “Marșul pentru viață”.

Desfășurată sub genericul “Unic din prima secundă”, manifestarea a avut loc pentru a noua oară, în Fălticeni, dar și în alte localități din țară, Republica Moldova și din străinătate.

Prin această manifestare se încearcă conștientizarea societății și a opiniei publice asupra fenomenului avortului în România, țara noastră ocupăn al doilea loc în lume raportat la populația actuală.

Tot prin acest demers se încearcă și dezbaterea necesității și posibilitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Marșul pentru viață 2019 a fost organizat în Municipiul Fălticeni de către Alianța Bucovina pentru Viață și Asociația Studenților pentru Viață, în colaborare cu Protoieria Fălticeni, Asociația Provita Bucovina, Asociația Familia Ortodoxă, Ascor Suceava, și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Participanții s-au întâlnit în piața din fața Catedralei Învierea Domnului. După rostirea rugăciunii “Tatăl Nostru” cei prezenți au plecat pe traseul: Primăria Municipiului Fălticeni – Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Spitalul Municipal – Biserica “Sfântul Prooroc Ilie” și retur.

Printre cei prezenți s-au numărat preoți împreună cu enoriașii lor din Protoieria Fălticeni, în frunte cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, elevi și profesori, dar și reprezentanți ai organizațiilor pro-viață și pro-familie.

“Ajută mama și copilul”, “Ei depind de tine”, “Suntem generația pentru viață”, “Adopția înseamnă dragoste”, “Nu poți fi creștin și pro-avort”, au fostmesajele de pe pancartele manifestanțiilor, iar celor care i-au întâlnit pe stradă le-au fost împărțite pliante care exprimă clar atitudinea pro-viață.

“Atitudinea omului de astăzi lasă de dorit. De multe ori copilul este privit ca o barieră împotriva unei cariere fulminante, este privit ca o piedică împotriva unei vieți liniștite, ori a unor concedii deosebit de relaxante, și atunci nașterea unui copil apare ca o greutate iar gândul duce spre întreruperea unei sarcini, care devine peste noapte nedorită.

Astfel se începe o adevărată luptă împotriva vieții dăruite de Dumnezeu, împotriva familiei, împotriva Creatorului cerului și al pământului, împotriva Stăpânului vieții și al morții.

Suntem în preajma sărbătorii închinată Maicii Domnului – Buna Vestire. Este sărbătoarea care ne amintește de îngerul care a venit și a adus vestea cea bună Fecioarei Maria dar și a întregii lumi. Fiul lui Dumnezeu ia asupra sa firea umană pentru ca noi să primim mântuirea. Este vestea cea bună pentru noi căci ni s-a deschis Raiul.

Suntem prezenți astăzi la Marșul pentru viață să conștientizăm toți oamenii că nașterea unui copil este o binecuvântare și trebuie să lăudăm pe Dumnezeu pentru această bucurie, cu atât mai mult cu cât, din ce în ce mai mulți oameni se află în imposibilitatea de a fi cei prin care Dumnezeu dăruiește viața”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Prin Marșul pentru Viață se promovează conștientizarea societății și sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin nașterea pruncului.

În România s-au efectuat peste 22.850.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016.

ȘTIRI