La Fălticeni începe Festivalul de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”Actualitate

La Fălticeni începe Festivalul de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”

       Accesări: 514

Astăzi începe a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”, finala internațională.

Organizat de Asociația Fălticeni Cultural, festivalul aduce la Fălticeni peste 30 de nume importante ale culturii din România, Republica Moldova și Ucraina, între care: Draga Olteanu-Matei, Adela Mărculescu, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Părintele Constantin Necula, Bogdan Stanoevici, Dan Tudor, Ileana Popovici sau Vlad Rădescu.

În concurs sunt înscrise zece trupe de teatru din Republica Moldova, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, Osica de Sus, Galați, Pașcani, Focșani, Iași și Sebeș.

Din program mai fac parte: concursul pentru trupele de teatru din țară, spectacolele invitate din teatrele și instituțiile de cultură din țară și străinătate, cinemateca de noapte, lansări și prezentări de carte, expoziții, recitaluri artistice și o excursie culturală. Intrarea la festival este liberă!

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evenimentele din cadrul festivalului se desfășoară la Centrul Cultural „Gr. V. Birlic”.

Progamul zilei de luni, 21 august:

8:00 – 12.00  – Primirea participanţilor.

12.30 – Deschiderea oficială a Festivalului “BIRLIC”, a expoziției ”Arhiva fotografică Agerpres”  şi Parada costumelor de teatru  împreună cu actorii  de la ”Funny Art –Iași”.

17:00 –  “Ateneul din Iași”– Spectacolul  ”ATENȚIE, ATERIZĂM”. Regia: Daniel Onoae. Distribuția: Daniel Onoae, Dragoș Maftei, Alexandra Paftală, Erica Moldovan, Ana Hegyi, Cezara Fantu. Manager: Andrei Apreotesei.

19:00 – Întâlnire de suflet cu Părintele Constantin Necula despre ”Tinerii în Biserică”.

22:30 – Cinemateca de noapte: Premiera filmului ”Dimineața care nu se va sfârși”. Regia: pr. Ciprian Mega.

 

ȘTIRI