Ziua curățeniei de primăvară la FălticeniLocal

Ziua curățeniei de primăvară la Fălticeni

Premergător sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Fălticeni a organizat „Ziua curățeniei de primăvară”.

Acțiunea, coordonată de Compartimentul Mediu, s-a desfășurat miercuri, 12 aprilie, cu participarea unităților de învățământ (școli și colegii), a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și a angajaților sectorului de salubritate.

Acțiunea a vizat salubrizarea și igienizarea carosabilului, trotuarelor, a spațiilor și zonelor verzi din cartierele de locuințe, a parcurilor și grădinilor publice, salubrizarea și igienizarea cursurilor de apă.  O atenție deosebită s-a acordat colectării selective a deșeurilor reciclabile (PET, hârtie, doze de aluminiu, deșeuri feroase).

Intervențiile au avut loc în 10 zone ale municipiului. Primăria Fălticeni a asigurat mănuși de unică folosință, saci colectori și unelte (unde a fost cazul), pentru cei circa 800 de participanți la acțiunile de ecologizare.

Primăria Fălticeni și operatorul de salubritate GOSCOM au asigurat ridicarea și transportul deșeurilor colectate.

“Curățenia de primăvară, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, dincolo de activitatea specifică sectorului de salubritate, a devenit o tradiție în Fălticeni. Încercăm, cum am făcut în fiecare an, să implicăm membrii comunității în ceea ce ar trebui să fie o preocupare comună – un oraș curat. Le mulțumesc elevilor, colegilor profesori, angajaților primăriei, pentru implicare. Urmează o sărbătoare importantă și rog cetățenii să păstreze ceea ce  s-a făcut pentru confortul tuturor”, a anunțat primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI