La Fălticeni a avut loc Campionatul Național de Pescuit la CopcăActualitate

La Fălticeni a avut loc Campionatul Național de Pescuit la Copcă

       Accesări: 2112

Fălticeniul a găzduit la sfârșitul acestei săptămâni, 5-7 februarie 2016, Finala Campionatului Național de Pescuit Sportiv- Proba de pescuit la copcă. Competiția a fost organizată de Federația Română de Pescuit Sportiv și a făcut parte din calendarul competițional, scopul fiind stabilirea campionilor naționali pe această probă sportivă. Concursul s-a desfășurat pe acumularea Fălticeni (iazul Nada Florilor, zona ponton).

 După cum ne-a informat Petru Diaconița, arbitrul principal al competiției, la start s-au aliniat 35 de sportivi legitimați la cluburi din România. Cinci sportivi din Republica Moldova, participanți la Campionatul Mondial de Pescuit la Copcă, au avut statut de invitați la acest eveniment.

„Este un concurs cu un grad de dificultate destul de mare. Am ales Fălticeniul pentru că regulamentul ne impune anumite condiții de acces la baltă, pentru concurenți și ambuanță. Am mai făcut un concurs aici, în toamnă, și asta ne-a determinat să revenim. Sincer vorbind, este singura zonă din țară în care mai există gheață, în sud nu mai există. Gheața este bună, în ciuda faptului că se detensionează cu zgomot ceea ce nu crează condiții favorabile pescuitului. Regulamentul spune că trebuie să aibă minim 10 centimetri, aici are 18 centimetri. Toate speciile punctează. Acest concurs se ține deocamdată o singură dată pe an. Sperăm să fie un concurs reușit pentru toți concurenții”, ne-a declarat arbitrul principal Petru Diaconița.

Vezi galeria foto/video

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI