Juniorii clubului de înot ACS „Nada Florilor” Fălticeni vor participa la Campionatul Național de ÎnotActualitate

Juniorii clubului de înot ACS „Nada Florilor” Fălticeni vor participa la Campionatul Național de Înot

       Accesări: 1090

Sunt pregătiți să lupte pentru noi medalii. Cei mai buni înotători din Fălticeni urmează să participe, peste o săptămână, la cea mai importantă competiție din țară. Juniorii legitimați la A.C.S. „Nada Florilor” vor concura la Campionatul Național de Înot, prima întrecere de importanță majoră din acest an.

Competiția este rezervată copiilor de 10 și 11 ani și se va desfășura în perioada 21-23 iunie la Brașov.

ACS „Nada Florilor” se va prezenta la campionat cu un lot format din 10 sportivi, fete și băieți.

Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu, Sebastian Spătaru, Daria Alexa, Rianna Amariei, Amalia Baciu, Ioana Georgescu, Aissia Prisecariu, Rareș Pricopoaia, David Zarojanu, unii dintre aceștia deja medaliați cu aur, argint și bronz la diferite concursuri, au șansa de a-și completa palmaresul actual cu noi performanțe în cadrul campionatului național.

.Sportivii amintiți fac parte din grupa de performanță și antrenează șase zile din șapte la piscina acoperită a Bazei de Agrement „Nada Florilor”.

Juniorii, antrenați de tripleta Andrei Pinticanu, Luis Lăcătuș, Constantin Dănăilă și, respectiv, Gabriel Boariu (preparator fizic), vor concura cu înotători de la cele mai puternice cluburi din România, unele dintre acestea având o tradiție și o experiență competițională bogată în domeniul natației. Vor fi prezenți la competiție sportivi legitimați la București, Iași, Ploiești, Brașov, Bacău, Galați, Arad, Pitești și din alte centre de natație din țară.

Campionatul Național de Înot pe durara a trei zile, când vor fi organizate patru reuniuni.

Vineri și duminică, 21 și 23 iunie, va fi susținută câte o reuniune, iar sâmbătă, vor fi două reuniuni.

A.C.S. „Nada Florilor” este unul dintre cele mai tinere cluburi de natație din țară. Cu toate acestea, numărul de medalii și trofee obținute în competițiile de top, regionale și naționale, dar și la concursuri de verificare, este impresionant.

În vara anului trecut, Aissia Prisecariu devenea campioană națională și dublă vicecampioană națională la înot, în proba 50 m spate și 4×50 m mixt.

Medalii de aur au revenit și sportivelor Rianna Amariei, Daria Alexa, și Aissia Prisecariu, toate din Fălticeni, și Ioanei Georgescu (Iași), în proba de ștafetă 4×50 m liber din cadrul Campionatului Național de Înot rezervat copiilor de 10 – 11 ani.

Aissia Prisecariu

Performanțele la cel mai înalt nivel au continuat la următoare întâlnire importantă din calendarul competițional al anului 2018.

La Campionatul Național de Înot și Poliatlon, desfășurat în noiembrie, clubul fălticenean s-a întors cu trei titluri naționale, două titluri de campioni naționali și unul de vicecampioană la înot.

Aissia Prisecariu, Daria Alexa, Rianna Amariei și Ioana Georgescu au strălucit la 4×50 m Mixt, probă pe care au încheiat-o la numai 11 sutimi de un nou record național.

Sportivii clubului de natație din Fălticeni sunt sprijiniți de Primăria Municipiului Fălticeni, Alma Clinic, Sanimet, Cabritur, Auto Florin și La Oaiaga.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI