Juniorii clubului ACS „Nada Florilor” au obținut 22 de medalii la concursul de înot de la BrașovSport

Juniorii clubului ACS „Nada Florilor” au obținut 22 de medalii la concursul de înot de la Brașov

       Accesări: 531

Din nou pe podium. Juniorii clubului de înot A.C.S. Nada Florilor din Fălticeni au încheiat anul competițional în forță, reușind noi performanțe notabile în cadrul întrecerii „Cupa Moș Hyperion”. La concursul ce s-a desfășurat la Brașov, la sfârșitul săptămânii trecute, au luat startul 300 de sportivi de la 20 de cluburi importante din țară.

Lotul echipei din Fălticeni și-a adjudecat 22 de medalii, din care 7 de aur, 5 de argint și 10 de bronz.

Aurul în competiția de la Brașov a fost cucerit de Daria Silișteanu (dublă medaliată), Aissia Prisecariu, Alecsia Tenciu, Rianna Amariei și Rareș Pricopoaia. Sportivii menționați s-au impus la categoriile de vârstă și cursa de înot la care au participat.

Copiii de la A.C.S. Nada Florilor au bifat rezultate excelente și la cursa de top a concursului Ștafeta de 4 x 50 m Mixt, unde au obținut două medalii de argint. Sportivii care se antrează la complexul de agrement din Fălticeni au urcat pe podiumul de la Brașov de 22 de ori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceștia s-au arătat mulțumiți de rezultatele obținute și au ținut să-i felicite pe sportivii clubului, dar și pe cei care au sprijinit bunul mers al activităților de natație desfășurate la nivel competițional de către A.C.S. „Nada Florilor”.

„Ne declarăm multumiți de rezultate și de evoluția sportivilor.”, ne-a spus antrenorul Luis Lăcătuș. „Dorim să mulțumim celor care, pe perioada anului competițional, ne-au ajutat și ne-au susținut. Nu în ultimul rând adresăm mulțumiri părinților care își susțin copiii în practicarea acestui sport ce oferă sănătate și vigoare, iar în astfel de momente și multă satisfacție.”

Printre cei care au sprijinit clublui de înot se numără Primăria Fălticeni, primarul Coman Cătălin, operatorii privați Romfour, Marelbo, Supermarket Simos, La Oiaga, Sanimet și Pharma Plus.

La competiție, antrenorii clubului s-au prezentat cu 13 înotători. Pentru prima dată, lotul a inclus și trei ieșeni, Ioana Georgescu, Amalia Baciu și Rareș Pricopoaia, care de aproximativ o lună se pregătesc la piscina Zenity Spa, în orașul natal, alături de instructorul Dragoș Maftei, sub coordonarea antrenorilor Andrei Pinticanu și Lăcătus Luis.

Alți patru sportivi din lotul echipei fălticenene, Lupu Daria, Spataru Sebastian, Crismariu Luca și Baciu Amalia, au avut o evoluție foarte bună fiind foarte aproape de podium.

În clasamentul pe echipe, clublul din Fălticeni s-a clasat pe locul II ca număr total de medalii și pe locul 1 ca număr de medalii per sportiv.

La sfârșitul competiției, organizatorii i-au declarat pe Daria Silisteanu și Rareș Pricopoaia, drept cea mai bună sportiva la categoria fete (anul 2009) și respectiv cel mai bun sportiv la categoria băieți (anul 2008).

Antrenorii Lăcătuș și Pinticanu susțin că prin acest concurs s-a făcut verificarea sportivilor pe palierele de performanță la sfârșit de an.

Rezultate competiție Brașov

Silisteanu Daria 2009 locul 1 la 50m liber, locul 1 la 50 m spate și locul 3 la 50 m fluture

Prisecariu Aissia – locul 1 – 50m spate, locul 2 – 50 m fluture și locul 3 – 50 m liber

Tenciu Alecsia 2009 locul 1 la 50 m Bras, locul 2 la 50 m spate și locul 3 la 50 m liber

Amariei Rianna 2008 locul 1 -50m bras

Pricopoaia Rareș 2008 locul 1 50 m bras

Maftei Sofia 2010 locul 3 – 50 m liber , 50 m spate, 50 m bras, Locul 2 – 50m Fluture

Marchidan Maximilian 2008 locul 3 m – 50m liber, Locul 2 – 50m spate și locul 3 – 50m fluture

Alexa Daria 2008 locul 2- 50m liber și locul 3-50m bras

Georgescu Ioana 2008- locul 3 – 50m spate.

Ștafeta 4 x 50 m Mixt

Locul 1 ștafeta Nada 1: Prisecariu Aissia, Pricopoaia Rareș , Georgescu Ioana și Alexa Daria

Locul 3 ștafeta Nada 2: Silisteanu Daria, Tenciu Alecsia , Amariei Rianna și Marchidan Maximilian.

ȘTIRI