Juniorii ACS „Nada Florilor” au obținut două titluri de campioni naționali și unul de vicecampioană la înotSport

Juniorii ACS „Nada Florilor” au obținut două titluri de campioni naționali și unul de vicecampioană la înot

       Accesări: 165

Juniorii fălticeneni sunt pe harta sportului de performanță. Clubul ACS „Nada Florilor” s-a întors cu trei titluri importante de la Campionatul Național de Înot Poliatlon. Sportivii antrenați de Luis Lăcătuș și Andrei Pinticanu au avut ocazia de a-și verifica nivelul de pregătire și au demonstrat că sunt cei mai buni dintre cei mai buni înotători din România.

La startul cele mai importante competiții de natație, destinată copiilor cu vârste între 10 și 11 ani, s-au aliniat 500 de sportivi legitimați la 70 de cluburi.

Campionatul Național de Înot Poliatlon pentru juniori s-a desfășurat la Bacău, între 16 și 18 noiembrie, fiind ultima întrecere de top din calendarul competițional al anului 2018.

Cvartetul de aur

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Patru reprezentante ale clubului de natație din Fălticeni au devenit campioane naționale la înot, după un parcurs electrizant care i-au ținut pe părinți și antrenori cu sufletul la gură.

Aissia Prisecariu, Daria Alexa, Rianna Amariei și Ioana Georgescu au strălucit la 4×50 m Mixt, probă pe care au încheiat-o la numai 11 sutimi de un nou record național.

În aceeași formație, junioarele ACS „Nada Florilor” au bifat un alt rezultat de excepție în proba 4×50 m Liber, devenind din nou campioane naționale. De această dată le-au despărțit doar 3 sutimi de secundă un nou record național.

Aissia, Daria, Rianna și Ioana sunt cele mai bune înotătoare din România, la categoria lor de vârstă.

Un nou titlu de vicecampioană națională

Din lotul de aur al clubului fălticenean, una dintre junioare a reușit să urce pentru a treia oară pe podium. Aissia Prisecariu a cucerit titlul de vicecampioană națională în proba de 50 m Spate, una extrem de disputată.

Ea a înotat sub vechiul record național, stabilit în urmă cu 30 de ani.

Aissia a pornit în proba de spate cu gândul la podium. Ea și-a apărat titlul de vicecampioană, obținut în vară la Brașov, confirmând forma excelentă și capacitatea de a performa la nivel înalt.

După încheierea Campionatului Național de Înot Poliatlon de la Bacău, sportiva Aissia Prisecariu are la activ trei titluri de campioană națională și trei de vicecampioană.

Clasări bune și în alte probe

Sportivii clubului ACS Nada Florilor s-au remarcat și în probele individuale. Aceștia au ratat podiumul în câteva probe deosebit de disputate.

Alexa Daria s-a clasat pe locul 5 în proba 50 m Liber, la doar 19 sutimi de podium. Un rezultat similar a înregistrat Aissia Prisecariu în proba de 50 m Fluture.

La un pas de podium a fost Rianna Amariei, în proba de 50 m Spate, care s-a clasat pe locul 4 la 20 de sutimi de locul III. La aceeași probă, Daria Alexa și Ioana Georgescu au ocupat locurile 6 și respectiv 7.

ACS „Nada Florilor” s-a remarcat și de această dată, patru din cele opt concurente în finala probei de 50 m Spate fiind reprezentantele clubului din Fălticeni care a obținut titlul de vicecampioană națională în această probă și clasări pe locurile 4, 6 și 7.

Rezultate bune au avut și ceilalți sportivi participanți la Campionatul Național de Poliatlon.

În cadrul competiției Amalia Baciu, Maria Hrib, Luca Crîșmariu, Rareș Pricopoaia, Maximilian Marchidan, David Zarojanu au reușit să își imbunătățească performanțele.

Locurile 7 și 11 pe echipe

La finalul competiției, ACS „Nada Florilor” s-a clasat pe locul 2 la categoria fete la Campionatul Național de Poliatlon și locul 7 în clasamentul general.

Chiar dacă nu au obținut medalii la categoria băieți, clubul fălticenean a ocupat locul 11 în campionat, un rezultat bun prin prisma numărului ridicat al echipelor participante, cât și faptul că juniorii care se antrenează la Baza de Agrement „Nada Florilor” au concurat cu sportivi mult mai experimentate, unii dintre aceștia de la cluburi de tradiție ale înotului românesc.

ACS „Nada Florilor” Fălticeni se întoarce de la această competiție cu 8 medalii de aur și 1 de argint.

Sportivii sunt pregătiți de Luis Lăcătuș, Andrei Pinticanu, Dragoș Maftei și preparatorul fizic Gabriel Boariu. Ei au ținut să mulțumească pentu sprijin sponsorului Romfour, Primăriei municipiului Fălticeni și părinților pentru suportul moral și susținerea oferită copiilor.

ȘTIRI