Judeţul Suceava va avea o clinică şi un centru rezidenţial pentru tratarea dependenţei de alcool şi droguriRural

Judeţul Suceava va avea o clinică şi un centru rezidenţial pentru tratarea dependenţei de alcool şi droguri

       Accesări: 119

alcohol-bottles-graphicAlianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) a organizat la Suceava primul seminar de comunicare și promovare a conceptului de economie socială din cadrul proiectului cu finanțare europeană “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”.

Evenimentul, care a reunit aproximativ 50 de reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, dar și specialiști din domeniul economiei sociale și din sfera medicală, a prilejuit și prezentarea, ca modele, a celor două structuri de economie socială deschise în cadrul proiectului în județul Suceava – o clinică în municipiul Suceava și un centru rezidențial în Pojorâta. Acestea fac parte din rețeaua Clinicile ALIAT și vor oferi servicii integrate de tratament destinate persoanelor cu probleme de dependență de substanțe, singurele de acest tip în regiune.

Clinica deschisă în municipiul Suceava (începând de luni, 15 iunie 2015) va funcționa dupa un model de terapie integrată prin intermediul unui pachet de servicii de asistență socială, consiliere psihologică și psihiatrică, asistență medicală, în regim ambulatoriu, cu o echipă multidisciplinară de specialiști.

Centrul rezidențial deschis la Pojorâta va oferi servicii de rezidență și va pune la dispoziția persoanelor dependente de alcool și droguri un pachet de servicii de asistența socială, consiliere psihologică și psihiatrică, precum și asistență medicală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Clinica de la Suceava și Centrul rezidential de la Pojorâta oferă pentru prima dată oamenilor cu dependențe de substanțe din Nord – Est -ul Romaniei un complex de servicii integrate  ca o continuare a tratamentului din clinicile specializate de psihiatrie. Cea mai mare provocare pentru noi va fi mentalitatea oamenilor care cred că persoanele dependente nu se vor schimba niciodată și vor rămâne dependente. Da, este corect, rămâi dependent, dar poți să fii abstinent. Și, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor, trebuie să fim aproape de acești oameni și de familiile lor. Trebuie să promovam acest model de terapie, să avem răbdare și să arătăm oamenilor că există verigi conexe și astfel să prindă încredere în acest tip de servicii”, precizează Alina Ciupercovici, coordonator Regional ALIAT.

ȘTIRI