Județul Suceava sub atenționare Cod galben. Instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate până duminică noapteaActualitate

Județul Suceava sub atenționare Cod galben. Instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate până duminică noaptea

       Accesări: 698

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică Cod galben pentru intervalul 2 iunie, ora 14 – 3 iunie, ora 23.
Sunt prognozate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei.

Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Potrivit meteorologilor, manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI