Județul Suceava se află sub Cod galben de ploi torențiale și vântActualitate

Județul Suceava se află sub Cod galben de ploi torențiale și vânt

       Accesări: 914

În această după-amiază, a intrat în vigoare o atenționare meteorologică valabilă până în dimineața zilei de miercuri, 4 septembrie.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Atenționare de vreme severă în această după-amiază

Meteorologii au emis și o avertizare de vreme severă (Cod portocaliu), pentru mai multe localități ale județului Suceava.

De la ora 14, sunt așteptate vijelii puternice, averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, în localitățile: Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Broșteni, Mălini, Frasin, Stulpicani, Vama, Straja, Păltinoasa, Moldovița, Slatina, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Cacica, Ostra, Brodina, Putna, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pojorâta, Pârteștii de Jos, Crucea, Solca, Sucevița, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Capu Câmpului, Moldova-Sulița, Poieni-Solca, Breaza, precum și în zona de munte de peste cota 1800 metri.

Evoluția vremii în următoarele zile

 În zona Moldovei, vremea se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade.

În perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor crește ușor și vor ajunge în medie la 26…28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 -15 septembrie se vor situa între 22 și 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

 Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopți.

Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, dar și în perioada 9-12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.    

ȘTIRI