Județul Suceava rămâne sub atenționare Cod Galben până joi seara. Apele învolburate au luat viața unei femeiRural

Județul Suceava rămâne sub atenționare Cod Galben până joi seara. Apele învolburate au luat viața unei femei

       Accesări: 947

În intervalul 25 iulie, ora 12:30 – 26 iulie, ora 23, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.
Prin acumulare sau în perioade scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Intervenții ale angajaților ISU Suceava și ale serviciilor voluntare

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Suceava, pompierii au fost în alertă pentru a interveni în situațiile încare a fost solicitată prezența acestora.

Marți, alături de lucrători ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, militarii au intervenit pentru a evacua apa din gospodarii, în Vatra Moldoviței și Moldovița. De asemenea, au decolmatat un podeț în Vatra Moldoviței, unde apa a inundat temporar DJ 176, iar în comuna Brodina au consolidat cu saci de nisip un dig de protecție, pe râul Suceava.

Miercuri, pompierii militari au avut intervenții pentru evacuarea apei din gospodării în localitățile Stulpicani și Vicovu de Sus.

O femeie și-a pierdut viața după ce a căzut într-un pârâu din Moldova Sulița

În această dimineață, o femeie, în vârstă de 69 de ani, a căzut în pârâul Benia în timp ce trecea o punte pietonală, în localitatea Benia din comuna Moldova Sulița.

Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc a intervenit cu echipaje de căutare și prim ajutor medical (SMURD).

Trupul femeii a fost recuperat în aval, pe raza comunei Fundu Moldovei, sat Braniștea, la o distanță de aproape 12 kilometri (potrivit ISU Suceava) și a fost preluat de către echipajul SMURD, pentru efectuarea manevrelor de resuscitare. Femeia a fost declarată decedată

 

 

ȘTIRI