Județul Suceava a atras peste 187 milioane de Euro din fonduri nerambursabile PNDRRural

Județul Suceava a atras peste 187 milioane de Euro din fonduri nerambursabile PNDR

       Accesări: 217

Agenția pentru Finanțarea Insvestițiilor Rurale a făcut un bilanț al fondurilor nerambursabile care au intrat în județul Suceava în perioada 2007 – 2015, prin intermediul măsurilor de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Potrivit informațiilor oficiale, în periada menționată au fost plătite fonduri nerambursabile în cuantum de 821.333.375,55 Lei, respectiv 187.969.030,87 Euro, atât pentru beneficiari publici cât și pentru beneficiari privați.

Fondurile se regăsesc în asfaltări, reabilitări și reparații de drumuri (inclusiv drumuri forestiere și agricole), rețele de apă și canalizare, construirea de creșe, grădinițe, centre after scholl, renovarea căminelor culturale, construirea de centre de informare turistică, dotarea cu utilaje, etc.

În sectorul privat, fondurile se regăsesc ferme, exploatații agricole, micro-intreprinderi sau pensiuni turistice și agroturistice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost sprijinite 1.965 de ferme de semi-subzistenţă. Au fost sprijiniţi, în vederea instalării, 230 de tineri fermieri, dintre care 31 de beneficiari au primit sprijin financiar prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală. S-au modernizat 30 de exploataţii agricole, dintre care 2 exploataţii au beneficiat de sprijin prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală. La acestea se mai adaugă alte 6 proiecte de modernizare de exploataţii agricole, care se află în proceduri de tranziţie. S-a investit în 18 proiecte care au ca şi scop creşterea valorii adăugate a produselor.

A fost oferit sprijin financiar în vederea creării / dezvoltării pentru 81 de micro-inteprinderi, dintre care 11 beneficiari au primit sprijin financiar prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală. La acestea se mai adaugă alte 3 proiecte pentru creare / dezvoltare micro-inteprinderi, care se află în proceduri de tranziţie. În județ au fost construite 82 de pensiuni turistice / agroturistice cu ajutorul sprijinului financiar. Alte 31 de proiecte, se află în proceduri de tranziţie. Dintre cele 82 de unităţi de cazare construite, 67 au fost finalizate în anul 2015. Au beneficiat de sprijin financiar un număr de cinci Grupuri de Acţiune Locală .

 

ȘTIRI