Judecătorii din Fălticeni l-au trimis în arest preventiv pe tânărul din Hârtop ceretat pentru mai multe infracțiuni rutiereActualitate

Judecătorii din Fălticeni l-au trimis în arest preventiv pe tânărul din Hârtop ceretat pentru mai multe infracțiuni rutiere

       Accesări: 3198

Măsurile preventive dispuse în cazul celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier sunt în concordanță cu gravitatea faptelor, fiind dispuse și măsuri mai drastice precum arestarea preventivă.

Este și cazul tanarului în vârstă de 23 de ani, din comuna Hârtop, care în noaptea de sâmbătă spre duminică (10 martie 2019), în jurul orei 03.15, a provocat un accident rutier pe strada Eroilor din satul Petia, comuna Bunești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție, fiind identificat ulterior.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

S-au efectuat verificări, constatându-se faptul că tânărul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.

În baza probatoriului administrat de polițiști, în cursul zilei de luni, 11 martie, instanța Judecătoriei Fălticeni a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ,,vătămare corporală din culpă”.

De la inițierea de către IPJ Suceava a amplului Program de prevenire a accidentelor rutiere, peste 20 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Mulți dintre aceștia au săvârșit infracțiuni în concurs – conducere fără permis, conducere sun influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului, refuz recoltare probe biologice, etc.    

“În 2019, siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor suceveni. Obiectivul nostru nu este în mod neapărat încarcerarea persoanelor care nesocotesc legea, ci conștientizarea de către acestea și de către ceilalți participanți la trafic a consecințelor iresponsabilității în trafic.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, ne-a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

ȘTIRI