Jocul mortal „Balena Albastră” îi aduce pe polițiștii de proximitate în trei școli gimnaziale din FălticeniActualitate

Jocul mortal „Balena Albastră” îi aduce pe polițiștii de proximitate în trei școli gimnaziale din Fălticeni

       Accesări: 3950

Educația bună trece primejdia rea. Infamul joc „Balena Albastră” i-a pus pe jar pe părinți, profesori dar și pe oamenii legii. Mai mulți minori au căzut pradă unor reguli care îndeamnă la sinucidere.

Polițiștii de proximitate din Fălticeni împreună cu ofițeri ai IPJ Suceava vor face turul școlilor gimnaziale din municipiu, în cadrul unei campanii de prevenire a criminalității.

Acțiunea se va desfășura luni, 3 aprilie, la unitățile „Ioan Ciurea”, „Mihail Sadoveanu” și „Ion Irimescu”.

Inițial campaniile erau organizate doar odată pe an, în perioada toamnei, însă polițiștii au decis să desfășoare două activități datorită creșterii pericolelor venite din spațiul virtual, în special cele de pe canalele de socializare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Având în vedere problema înregistrată la acest moment ne-am propus să intrăm în zona unităților de învățământ gimnaziale pentru a atrage atenția cu privire siguranța din mediul virtual și la pericolele care provin de aici.”, ne-a declarat comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. „În acest context, luni vom fi prezenți pentru câteva ore la Fălticeni. Polițiștii vor avea întâlniri și discuții în urma cărora ne dorim ca elevii să rămână cu învățături solide, să îi ajute să nu facă alegeri greșite.”

În cadrul acestor întâlniri vor fi urmărite filme educative și materiale prin care se urmărește conștientizarea pericolelor care lovesc în tinerii vulnerabili.

Printre subiectele care vor intra în discuție se află și jocul mortal „Balena Albastră” care a făcut deja victime în rândul minorilor.

Polițiștii vor avea mai multe discuții interactive cu școlarii din Fălticeni. Sunt vizați elevii din clasele V – VIII, dar și cei din clasele a IV-a.

Comisarul Epureanu afirmă că vor fi întâlniri organizate și cu elevii de liceu. Polițiștii speră ca activitățile plănuite și mesajul pe care îl vor transmite să ajungă la tineri, scopul fiind creșterea siguranței și responsabilizarea asupra pericolelor lumii virtuale.

Campania intitulată „ Săptămâna Prevenirii Criminalității” se va încheia pe 7 aprilie.

Următoarea acțiune organizată în școlile din Fălticeni va avea loc în luna octombrie.

ȘTIRI