Jandarmii din toată țara au păstrat vineri un moment de reculegere în memoria maiorului Irina AirineiLocal

Jandarmii din toată țara au păstrat vineri un moment de reculegere în memoria maiorului Irina Airinei

       Accesări: 1203

Cu gândul la Irina. Colegii din toate unitățile Jandarmeriei Române au ținut vineri un moment de reculegere în memoria maiorului Irina Airinei. La două zile de la accident, cadrele militare au păstrat două minute de tăcere în semn de omagiu pentru ofițerul care și-a pierdut viața într-un mod tragic.

Momente de reculegere s-au ținut și la cele două școli militare de subofițeri jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani.

La instituția unde maiorul Airinei a profesat în ultimii cinci ani, peste 100 de elevi jandarmi au venit, cu același scop, pe platoul școlii.

Momentul de reculegere a fost ținut la 14.22, ora la care Irina Airinei s-a stins din viață.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Timp de două minute a sunat alarma, iar clopotele bisericii din incinta școlii au început să bată.

Câțiva dintre colegii ofițerului mort în accidentul rutier de la Suceava au coborât la Biroul Administrativ unde ofițerul Airinei își desfășura activitatea și unde urma să se întoarcă peste două luni.

Ea și fiica ei, în vârstă de 18 luni, aflată într-un cărucior, au fost lovite de un șofer vitezoman pe trecerea de pietoni. Impactul i-a fost fatal mamei care a murit o oră mai târziu la spital. Fiica ei este tot în comă.

La o zi după accident, colegii de la Școala de Subofițer Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni au venit la locul tragediei, au aprins candele și au depus flori. Un preot militar a oficiat slujba de pomenire.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13, la cimitirul Pacea din Suceava.

ȘTIRI