Fălticeneanca Iustina Crăciun va reprezenta din nou România la Olimpiada Internațională de Astronomie și AstrofizicăEducație

Fălticeneanca Iustina Crăciun va reprezenta din nou România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

       Accesări: 86

S-a calificat în lotul restrâns și va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.

Proaspătă absolventă de Iustina Crăciun și-a asigurat un loc în echipa națională care își propune cel puțin o medalie de aur.

Eleva născută la Fălticeni își trece în cont o nouă reușită, după un șir lung de succese pe plan personal.

După ce inițial a fost admisă în lotul lărgit al României, Iustina a intrat în concursul care a decis cine va merge mai departe, în competiția internațională, unde și-au anunțat participarea elevi din 44 de țări.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul de evaluare și admitere a durat cinci zile și s-a încheiat săptămâna aceasta.

”Iustina a făcut un efort deosebit. Recent a susținut bacalaureatul olimpicilor, iar în urmă cu ceva timp a avut aplicații pentru admiterea la universitate. Totodată ea se pregătește și pentru Olimpiadă.”, ne-a declarat Petru Crăciun, tatăl și îndrumătorul Iustinei.

Format din cei mai buni 10 elevi din țară, lotul include elevi din București, Baia Mare și Târgoviște.

Iustina Crăciun este singurul candidat din județul Suceava, calificat în lotul restrâns al României. Pentru ea va fi ultima sa participare la o olimpiadă
internațională.

Anul acesta miza este și mai mare, deoarece va evolua la ea acasă, Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică fiind găzduită de municipiul Suceava, în prima decadă a lunii august.

Anul trecut, la aceiași olimpiadă de talie internațională, fălticeneanca Iustina Crăciun a fost premiată, în Grecia, cu medalia de aur.

”Sperăm și ne dorim un rezultat bun. Ne dorim cu toții să obținem, la noi acasă, o medalie frumoasă”, conchide profesorul Petru Crăciun.

ȘTIRI