Iustina Crăciun spune adio vieții de liceu: anul școlar l-a încheiat cu 10Educație

Iustina Crăciun spune adio vieții de liceu: anul școlar l-a încheiat cu 10

       Accesări: 74

Eleva de aur a României la Olimpiada Națională și Internațională de Astronomie și Astrofizică spune adio vieții de liceu. După doi ani petrecuți în capitală, fălticeneanca Iustina Crăciun s-a întors acasă cu diploma de bacalaureat și cu nota maximă la final de an școlar. Ea a încheiat clasa a XII-a cu media generală 10.

Dacă primii pașii spre clasa IX-a i-a făcut la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, Iustina și-a finalizat studiile la Liceul Internațional de Informatică din București.

Ea a susținut zilele trecute bacalaureatul olimpicilor. La proba scrisă la limba română profesorii au notat-o cu 8.60. În schimb, la matematică și fizică, materii la care excelează, a primit nota 10.

Cu o medie generală la bacalaureat de 9.53, eleva din Fălticeni a trecut de cea mai importantă etapă din ciclul preuniversitar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Față de alți ani, subiectele au fost mai grele. Mai grele decât mă așteptam. Mă bucur că s-a terminat și cu bacalaureatul. Aștept să întâlnesc oameni noi, să văd ce schimbări vor fi în viața mea când voi ajunge la universitate.”, ne-a declarat Iustina Crăciun.

Totuși, examenele nu s-au încheiat pentru Iustina. Urmează o nouă bătălie pentru aurul olimpic. Anul acesta o va face chiar la ea acasă. Începând de mâine, 6 iunie, intră în febra testărilor pentru lotul lărgit al României, în perspectiva apropiatei Olimpiade Internaționale de Astronomie și Astrofizică ce se va desfășura peste două luni la Suceava.

Emoțiile cele mai mari vor fi între 1 și 10 august 2014, atunci când fiica profesorului Petru Crăciun va susține ultimul său examen ca elev.

ȘTIRI