Iustina Crăciun încheie Olimpiada Internațională cu medalia de aurActualitate

Iustina Crăciun încheie Olimpiada Internațională cu medalia de aur

       Accesări: 100

Performanță remarcabilă pentru Iustina Crăciun. Eleva din Fălticeni a câștigat o nouă medalie de aur, la ultima ei participare la un concurs internațional. Succesul a fost bifat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică desfășurată între 1 și 11 august la Suceava.

Medalia cucerită încheie un parcurs de excepție pentru Iustina, cea care a câștigat anul trecut medalia de aur în Grecia, în cadrul aceleași competiții.

O medalie de aur a primit și Tudor Costel Creţu, din Rădăuţi. De atlfel, Tudor și Iustina au fost singurii suceveni din lotul României, aceștia urcând la finalul competiției pe prima treaptă a podiumului.

Echipa României a obţinut cele mai multe medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul României a obţinut şase medalii de aur.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe locul 2 s-au clasat echipa din Iran. Podiumul a fost completat de Singapore, India şi Serbia.

Cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din România, este vorba de Denis Turcu din Brăila, care a obţinut 100,94 puncte, urmat  de iranianul Yazdan Babazadeh Maghsoodlo, cu 100,38 puncte, și singaporezul Wang Fan Francis, cu 98,65% puncte.

Fălticeneanca Iustina Crăciun a reușit să acumuleze 94,7 puncte.

ȘTIRI