ITM Suceava a derulat acțiuni de verificare a agenților care mediază angajarea în străinătateActualitate

ITM Suceava a derulat acțiuni de verificare a agenților care mediază angajarea în străinătate

       Accesări: 189

În perioada 7-11 noiembrie 2016, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania Națională de verificare a modului în care agenții de ocupare a forței de muncă respectă prevederile Legii nr.156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate-republicată, se arată într-un comunicat de presă.

S-a urmărit identificarea cazurilor în care agenții de ocupare a forței de muncă nu respectă prevederile legale, creşterea gradului de conştientizare a agenților de ocupare a forței de muncă față de obligativitatea respectării prevederilor legale și diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de ocupare a forței de muncă a prevederilor legale menţionate.

La acţiune au participat un număr de 16 inspectori de muncă care au controlat un număr de 16 agenți de ocupare a forței de muncă.

În urma controalelor efectuate s-a constatat că doar 5 agenți de ocupare a forței de muncă desfășoară activități de mediere a angajării cetățenilor români cu domiciliul în România care solicită să lucreze pe baza ofertelor de locuri de muncă transmise din străinătate de persoane juridice, fizice sau organizații patronale.

În anul 2016 ofertele au fost transmise din țări precum, Germania, Irlanda și Belgia.

ȘTIRI