ISU Suceava sprijină cu forțe și mijloace tehnice intervențiile din județele afectate de ninsoare și viscolNațional

ISU Suceava sprijină cu forțe și mijloace tehnice intervențiile din județele afectate de ninsoare și viscol

Ninsorile abundente și viscolul care afectează mai multe județe din țară au dus la măsuri speciale la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Peste 3.400 pompieri cu peste 100 utilaje grele intervin în sprijinul populației și autorităților locale. În completarea acestora pot fi suplimentați încă 6.800 salvatori militari.

În zonele afectate au fost dislocate echipaje cu autospeciale și șenilate din alte județe, care să sprijine acțiunile de intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a trimis forțe şi mijloace în sprijinul colegilor din județele aflate sub atenționarea fenomenelor meteo periculoase.
O autospecială FRAP, cu o autoşenilată tractată, cu trei militari, de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, a plecat să sprijine intervențiile în judeţul Ialomiţa.

De asemnea, o autospecială multifuncţională – freză, cu doi militari, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, a fost trimisă în judeţul Buzău.

Începând din această dimineață, de la 08.30, până la ora 13.00, este valabil un Cod Roșu în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași și Tulcea, fiind vizate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, care conduc la vizibilitate redusă.

În aceste zone, în funcție de condițiile de drum, sunt dispuse măsuri de restricționare temporară a traficului rutier pentru a preveni eventualele situații de blocaj care pot pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

ȘTIRI