ISU Suceava prezintă bilanțul intervenților în perioada fenomenelor meteo periculoase de duminicăActualitate

ISU Suceava prezintă bilanțul intervenților în perioada fenomenelor meteo periculoase de duminică

În urma avertizărilor meteo, în data de 12 noiembrie, începând cu ora 23:00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, Poliţiei şi Jandarmeriei.

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, caracterizate de vânt puternic și ninsori viscolite, forţele de intervenţie angrenate au executat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse.

În total, au intervenit  285 oameni – 54 pompieri militari, 141 poliţişti, 44 lucrători drumuri naţionale, 28 lucrători drumuri judeţene, 4 membri ai unui Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă şi 14 lucrători E-On, cu 155 de mijloace (autospeciale, autocamioane, utilaje etc.) – 13 asigurate de pompierii militari, 61 asigurate de poliţişti, 44 asigurate de drumurile naţionale, 28 asigurate de drumurile judeţene, 2 ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi 7 ale E-On.

Pompierii militari au intervenit pentru defrişarea a trei arbori doborâţi de vânt, în municipiul Suceava, pe străzile Simion Florea Marian, Aleea Dumbrăvii şi Traian Vuia.

În jurul orei 14:45, două autoturisme, în care se aflau în total 3 persoane, au rămas înzăpezite pe DJ291A, între localităţile Bănceşti şi Muşeniţa, unde, pe o porţiune de aproximativ 150 de metri, drumul era acoperit cu zăpadă viscolită. La faţa locului s-au deplasat două utilaje la Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Muşeniţa, precum şi un autocamion cu 6 pompieri militari de la  Garda de Intervenţie Siret şi un echipaj de poliţie. În aproximativ 30 de minute, maşinile au fost repuse într-o zonă sigură, iar persoanele salvate şi-au continuat drumul.

În jurul orei 17:00, pe drumul E85, un TIR a derapat şi a blocat un sens de mers. Zona a fost marcată şi semnalizată până când autovehiculul va fi degajat.

Lucrătorii E-On au transmis în această dimineaţă, la ora 6:00, un raport operativ prin care anunţau că echipajele companiei au remediat toate defecţiunile la nivelul judeţului, astfel încât la acea oră nu mai exista nicio localitate nealimentată cu energie electrică.

Echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă au rămas mobilizate în teren în sprijinul populaţiei, pe întreaga perioadă în care s-au manifestat fenomenele meteo periculoase.

Facebook Comments

ȘTIRI