Istoria mărțișorului și prezentulDiverse

Istoria mărțișorului și prezentul

       Accesări: 135

Un simbol al primăverii aduce bucuria reîntâlnirii primăverii. Mărțișorul este un mic obiect de podoabă, legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor de foarte multă vreme. Împreună cu mărțișorul, se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Apărut în mediul rural, mărţişorul a fost preluat la oraş sub formă de monedă de argint sau aur, atârnată de un şnur.

Aici a suferit diverse transformări – a fost asimilat rapid la un breloc cu şnur roșu-alb şi purtând semne de noroc sau de dragoste: trifoi cu patru foi, carte de joc, inimă.

Treptat, obiceiul s-a schimbat, astfel că, în prezent, obiectul care atârnă de şnur s-a diversificat. Poate fi o mărgea, animale, zodiace, iniţiale ale numelor, flori, iar materialele folosite la confecționarea lor variază foarte mult.

Mărțișoarele Fest îmbracă diferite forme și culori, pentru a satisfice și cele mai pretențioase gusturi. Confecționate din argint și atent lucrate, acestea conferă un plus de eleganță față de modelele pe care le găsim de obicei.

Lăsând deoparte șnurul, vom descoperi o bijuterie ce poate aduce oricând primăvara. Colecția noastră de bijuterii poate fi vizualizată pe contul facebook.com/www.festone.ro

ȘTIRI