Isteţii de la Grădiniţa “Lizuca” sunt ”Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”Educație

Isteţii de la Grădiniţa “Lizuca” sunt ”Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”

       Accesări: 73

La Muzeul de Artă “Ion Irimescu” s-a derulat Proiectul “Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”, organizat în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Normal ”Lizuca”.

Şi acest proiect, după cum ne-a informat Teodora Moroşanu, documentarist în cadrul muzeului, face parte din ciclul de proiecte educaţional-artistice: „Mici artişti, mari talente” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în colaborare cu unităţile de învăţământ preşcolar şi clasele primare de la şcolile din Municipiul Fălticeni.

Copiii, 25 de preşcolari din Grupa “Isteţii” îndrumaţi de educatoarea Doiniţa Bălan, au vizitat muzeul, au lucrat în atelierul de modelaj şi au vizionat o serie de materiale audio-video. La sfârşit au cei mici au prezentat un program artistic.

“Proiectul urmăreşte să familiarizeze copiii cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, să cultive gustul estetic, să stimuleze imaginaţia. Se doreşte, de asemenea, antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activităţi cultural-artistice şi de creaţie şi nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut”, ne-a informat Teodora Moroşanu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI