Irina Airinei și-a pierdut viața într-un accident teribil: Fostul purtător de cuvânt al Școlii de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni și fetița ei au fost lovite pe trecerea de pietoniActualitate

Irina Airinei și-a pierdut viața într-un accident teribil: Fostul purtător de cuvânt al Școlii de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni și fetița ei au fost lovite pe trecerea de pietoni

       Accesări: 753

Sfârșit teribil pentru un ofițer al Jandarmeriei Române. Maiorul Irina Airinei și-a pierdut viața în urma unui grav accident rutier produs în această după-amiază în municipiul Suceava. Fostul purtător de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” a fost lovit în plin pe trecerea de pietoni din zona Palatului de Justiție.

Irina Airinei se afla cu fiica ei, în vârstă de aproape doi ani, și doar câțiva pași o mai despărțeau de trotuar.

Ajunse aproape de capătul trecerii de pietoni un automobil Audi A8 le-a izbit în plin. Ofițerul de la jandarmi a fost proiectat, prin aer, la peste 20 de metri distanță de locul accidentului.

Copilul, în vârstă de aproape 2 ani, se afla în cărucior în momentul impactului. Fetița este grav rănită, dar are șanse de supraviețuire, spun medicii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ambele victime au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Suceava, ambele în stare de inconștiență.

Manevrele de resuscitare efectuate de urgențiștii suceveni au rămas fără rezultat. Timp de 60 de minute au încercat să o readucă la viață.  

Leziunile suferite au fost mult prea grave. Pentru Irina Airinei nu s-a mai putut face nimic.

Maiorul se afla în concediu de creștere al copilului și urma să revină în serviciul activ peste 3 luni.

Ea a ocupat funcția de purtător de cuvânt al  Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni în perioada 2009 – 2015.

Colectivul școlii militare se afla în stare de șoc. Vestea decesului a căzut ca un  trăsnet peste colegi.

„Maiorul Irina Airinei era o fire mereu veselă, optimistă, ambițioasă și plină de energie. Fetița ei, de 1 an și jumătate este grav rănita, însă cu șanse de supraviețuire. Ofițerul se afla în concediu de creștere a copilului, iar ultima vizită pe care a făcut-o în școală, cu ocazia trecerii în rezerva a unui coleg, în luna septembrie.”, se arată într-un comunicat remis de S.M.S.J. Fălticeni. „Oricine putea observa că este o femeie împlinită, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Așa va rămâne în amintirea noastră, a tuturor. Suntem alături de familia îndurerată și-i transmitem sincere condoleanțe. Dumnezeu să o odihnească în pace!”

Mașina implicată în accidentul rutier era condusă de un tânăr sucevean, în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei.

Informațiile primite până acum arată că mașina avea, în momentul accidentului, o viteză foarte ridicată.

Șoferul nu era băut. Acesta a fost reținut de către polițiștii Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava pentru 24 de ore.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI