IPJ Suceava și-a suplimentat dispozitivul pentru minivacanța de 24 ianuarieActualitate

IPJ Suceava și-a suplimentat dispozitivul pentru minivacanța de 24 ianuarie

Peste 200 de poliţişti, suplimentar față de dispozitivul curent, vor fi la datorie în minivacanţa din perioada 20 – 24 ianuarie 2017, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

În zonele aglomerate vor acţiona şi luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, care vor asigura o prezenţă activă în teren şi vor veghea la siguranţa cetăţeanului.

Pentru ca zilele libere să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 384 de patrule de poliţie vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni atunci când poliţiştii vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic, 194 sunt poliţişti de ordine publică, 54 poliţişti de la rutieră şi 70 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi,  arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 10 autospeciale dotate cu aparte radar. De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă, poliţiştii vor utiliza pe drumurile naţionale şi europene şi aparatul radar laser TrueCam.

ȘTIRI