Ioan Stan vrea eficiență în organizațiile PSD în perspectiva alegerilor parlamentarePolitică

Ioan Stan vrea eficiență în organizațiile PSD în perspectiva alegerilor parlamentare

Biroul Permanent al Organizației Județene a PSD Suceava s-a reunit vineri, 22 iulie, în localitatea Straja.

Întâlnirea a făcut parte din strategia stabilită prin care se urmărește facilitarea contactului cu toate organizațiile locale ale PSD.

După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al PSD, prof. Alexandru Rădulescu,  președintele Organizației Județene PSD, deputatul Ioan Stan, i-a felicitat pe noii primari social-democrați: Cornel Țehaniuc (Solca), Codrin Ilaș Rusu (Brodina), Mihai Juravle (Straja), Vasile Țugui  (Vicovul de Jos).

Ioan Stan a reiterat rugămintea de colaborare între toți primarii social-democrați, și-a exprimat regretul față de rezultatul modest înregistrat în unele localități din această zonă la alegerile pentru Consiliul Județean.

Coordonatorul activității organizațiilor locale PSD din această zonă, Vasile Rusu, a făcut o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile locale, evidențiind pentru fiecare localitate atât aspectele pozitive (alegerea unor noi primari social-democrați, constituirea majorităților în consiliile locale), cât și aspectele negative (pierderea postului de primar în unele localități: Horodnicul de Sus, Marginea, un număr insuficient de voturi  acordate candidaților PSD pentru Consiliul Județean). Rusu a prezentat măsurile luate deja în ceea ce privește organizațiile locale care au înregistrat rezultate modeste la alegerile locale și a menționat viitoarele demersuri organizatorice: consolidarea organizațiilor de femei, tineret și seniori, atragerea de noi membri.

Primarii și președinții de organizații locale prezenți și-au asumat rezultatele analizelor făcute și au identificat, la rândul lor, soluții de îmbunătățire a activităților administrative și politice, și-au exprimat determinarea pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 2016.

Biroul Permanent a aprobat noua echipă de conducere a organizației locale Suceava, înlocuirea președintelui interimar al organizației locale Câmpulung Moldovenesc, Adrian Posa, cu Radu Mihalescul, dar și dizolvarea Birourilor Permanente din unele organizații locale care au înregistrat rezultate slabe la alegerile locale.

Deputatul Ioan Stan le-a cerut președinților organizațiilor locale să definitiveze cât mai rapid organizarea până la cel mai mic nivel și să atragă către PSD noi membri, reprezentativi pentru comunitate, în vederea abordării cu eficiență maximă a alegerilor parlamentare din 2016.

ȘTIRI