Ioan Stan deschide lista la Senat: PSD l-a avansat pe Alexandru Rădulescu pe lista pentru Camera DeputațilorAlegeri Parlamentare

Ioan Stan deschide lista la Senat: PSD l-a avansat pe Alexandru Rădulescu pe lista pentru Camera Deputaților

       Accesări: 972

Listele social democraților suceveni care vor să ajungă în Parlament sunt finalizate. Liderii PSD s-au reunit, ieri seară, în ședința Comitetului Executiv Național în cadrul căreia au fost validați candidații pentru alegerile din 11 decembrie. Propunerile organizației județene au fost acceptate, însă șefii de la centru au operat câteva modificări.

Lista pentru Senat este deschisă de Ioan Stan, deputat cu patru mandate și preşedintele interimar al PSD Suceava.

Locul doi este ocupat de profesorul Virginel Iordache, consilier județean și director al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava. Pe locul trei se află actualul senator Ovidiu Donțu. Pentru locurile patru, cinci și șase sunt nominalizați Mihaela Marinca, Niculai Bosancu și Radu Gheorghe Munteanu.

La Camera Deputaților, lista începe cu deputatul Eugen Bejinariu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Surpriza de pe listele PSD Suceava se numește Maricela Cobuz, ocupanta locului doi pe lista pentru Camera Deputaților, medic pediatru la Spitalul Județean Suceava, cea care deține și funcția de preşedintele al Organizaţiei Municipale Suceava a Femeilor Social Democrate.

Pe locul al treilea se află Cătălin Nechifor, fostul președinte al Consiliului Județean, fost europarlamentat și președinte al PSD Suceava. Locul patru pe listă revine profesorului Alexandru Rădulescu, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, actual consilier județean și consilier personal al primarului Cătălin Coman, avansat de șefii PSD pe locul 4 la Camera Deputaților.

Lista este completată pe locul cinci de inginerul silvic Emilian Havrici, urmat de Ioan Pavăl, Gheorghe Șoldan, Gheorghe Apetrii, Oana-Elena Pintilei, Florin Lungu și Alina-Ioana Popa.

Profesorul doctor Petru Crăciun figurează pe locul 12 pe lista pentru Camera Depuaților, el fiind urmat de Mihai Reman care încheie lista candidaților PSD Suceava.

”Candidaturile pentru aceste funcții au fost selectate în Biroul Permanent și în Comitetul Executiv al Organizației Județene al PSD, respectând principiile stabilite atât la nivel central, cât și județean.”, se amintește în comunicatul remis de PSD Suceava. ”Este vorba de principiul reîmprospătării clasei politice, principiul probității morale, principiul probității intelectuale, principiul reprezentării seniorilor, doamnelor, tinerilor, dar și principiul competitivității, eficienței, al rezultatelor obținute precum și cel al reprezentării tuturor zonelor județului.”

Listele pentru Senat și Camera Deputaților aduc în atenție trei social-democrați care activează la Fălticeni: inginerul Ioan Stan, profesorii Alexandru Rădulescu și Petru Crăciun.

Liderii PSD de la București consideră că listele sunt extrem de echilibrate şi au respectat autonomia organizaţiilor locale. Ele au fost realizate astfel încât cei aleşi în Parlament să poată să facă ceea ce partidul promite în programul electoral care se va transforma în program de guvernare, după alegeri.

Aceștia mai spun că listele conţin oameni tineri care trebuie să fie pregătiţi să preia ştafeta în PSD, precum şi oameni care au mai multă experienţă atât în Parlamentul României, cât şi în Guvernele ţării.

ȘTIRI