Invitaţie la teatru educaţional – Confesiunile unui câineEveniment

Invitaţie la teatru educaţional – Confesiunile unui câine

       Accesări: 138

Afis Confesiunile FalticeniÎn cadrul proiectului “MANIFEST CANIN  în sala de lectură din Moldova”, Asociația Culturală REPLIKA, Asociația Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR vă invită joi, 28 ianuarie, ora 18.00 – Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic”, Fălticeni, la spectacolul de teatru educațional Confesiunile unui câine. Intrarea la spectacol este liberă! Evenimentul este organizat în parteneriat cu Biblioteca municipală „Eugen Lovinescu” şi Primăria Fălticeni.

Proiectul Manifest canin în sala de lectură din Moldova este dedicat copiilor între 8 și 16 ani și se desfășoară în Bibliotecile Publice partenere din zece orașe din Moldova (Bacău, Botoșani, Fălticeni, Pașcani, Piatra Neamț, Roman, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Frumos și Pașcani). Scopul principal al proiectului este educarea prin artă a tinerei generații și promovarea responsabilității, implicării în societate, toleranței și respectului pentru viață.

Spectacolul de teatru, Confesiunile unui câine este o adaptare scenică a romanului „Viaţă de câine” de Peter Mayle și are ca subiect lecțiile de supraviețuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viață l‑a făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferințe publice, după modelul TED. Spectacolul este interactiv.

Miza acestui spectacol este sensibilizarea, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe de‑o parte, și cu violența împotriva animalelor, pe de altă parte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifest canin în sala de lectură din Moldova este un proiect finanțat printr-un

Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

 

ȘTIRI