Invitați de marcă vor fi prezenți duminică la Festivalul Produselor Tradiționale din comuna Cornu LunciiRural

Invitați de marcă vor fi prezenți duminică la Festivalul Produselor Tradiționale din comuna Cornu Luncii

       Accesări: 2180

S-au pregătit ca pentru o zi de sărbătoare. Duminică are loc Festivalul Produselor Tradiționale din Cornu Luncii, eveniment care marchează pentru a cincea oară Ziua Comunei. Evenimentul, un amalgam de folclor și momente festive, va fi asezonat cu bunătăți preparate de localnici.

Organizatorii s-au pregătit cum se cuvine pentru a-i primi pe invitați, dar și pe sutele de localnici așteptați să vină la evenimentul care le este dedicat.

Prezentat de Mihaela Bârsan, festivalul de anul acesta, ce are loc pe 30 iunie, se va desfășura la Salonul Madras, una dintre cele mai recente investiții private din comuna Cornu Luncii.

Programul va începe la miezul zilei cu Șezătoarea din Brăiești, după care vor evolua tinerele talente din localitate.

Deschiderea programului va fi făcută în mod oficial la ora 13.30, de către primarul Gheorghe Fron care după cuvântul de bun venit va înmâna câteva titluri de Cetățeni de Onoare.

Primarul Gheorghe Fron

Regalul folcloric de la Festivalul Produselor Tradiționale va fi deschis de îndrăgitul cântăreț Alexandru Brădățan, cu un recital de 45 de minute.

Spectacolul va continua cu un regal muzical al Ansamblului „Constantin Arvinte” din Iași.

Duminică va fi un prilej excelent pentru a-i sărbători pe cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Nunta de aur va fi marcată printr-un moment aparte de edilul comunei Cornu Luncii, cuplurile urmând să asiste la o slujbă de binecuvântare, urmată de o masă festivă.

După acest moment de suflet va urma un recital al cunoscutei soliste Daniela Condurache.

Pe scenă va urca și Ansamblul Folcloric Sătesc „Megieșii” din Cornu Luncii cu o suită de dansuri și cântece vechi populare.

Angelica Flutur este un alt nume de calibru al folclorului românesc ce va fi prezentă la Festivalul Produselor Tradiționale.

Programul muzical va fi completat de Ansamblul „Plaiurile Pojorâtei” și solistul Constantin Bahrin. Tinerele talente locale din comuna Cornu Luncii vor evolua timp de 60 de minute pe scena evenimentului.

Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii, se va încheia cu reprezentația Grupului Folcloric vocal instrumental „Plăieșii” din Mălini.

ȘTIRI