Investițiile la noua și prima rețea de iluminat public aflată în proprietatea municipiului Fălticeni se ridică la 400.000 leiLocal

Investițiile la noua și prima rețea de iluminat public aflată în proprietatea municipiului Fălticeni se ridică la 400.000 lei

       Accesări: 555

Un capitol încheiat pentru autoritățile locale. După reabilitarea carosabilului și drumului pietonal, strada Sucevei beneficiază acum de nou și modern sistem de iluminat stradal. Acesta este primul din ultimii 25 care aparține integral și intră în proprietatea municipiului Fălticeni.

Noua rețea se întinde pe doi kilometri, de la Ocolul Silvic și până la podul peste iazul Șomuz.

Sistemul de iluminat consumă de 5 ori mai puțină energie decât vechea rețea care funcționa cu lămpi fluorescente cu vapori de mercur.

”Acum avem prima rețea de iluminat public ce aparține municipiului Fălticeni. Pe tronsonul de doi kilometri al străzii Sucevei am reușit să amenajăm un sistemul modern și eficient.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Ceea ce trebuie să se știe este că iluminatul public din Fălticeni este proprietatea companiei E.On, cu excepția lămpilor. De data aceasta, noua rețea aparține în totalitate Primăriei: lămpile, cablurile, stâlpii sunt proprietatea administrației locale.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Noua rețea de iluminat public de pe Sucevei dispune de 50 de stâlpi de iluminat.

Realizat din material galvanizat, fiecare stâlp include două corpuri de iluminat cu becuri economice de tip LED și cutie de mentenanță pentru intervenții rapide. Un avantaj major este faptul că în cazul unei avarii la instalația stradală, lumina nu se va mai opri pe toată strada, ci individual, la stâlpul sau stâlpii care prezintă defecțiunea.

Depășită din punct de vedere tehnic, vechea rețea funcționează doar parțial.

Se impunea montarea unei noi rețele de iluminat stradal pe Sucevei deoarece actualul sistem era foarte vechi, iar jumătate din acesta nu funcționa. Mai mult decât atât, cablurile de curent se află pe terenurile unor localnici. Am conectat și alte străzi adiacente, Teilor și Sergent Sava.”, explică primarul Coman. ”Este o rețea nouă și modernă, la care putem interveni oricând fără să apelăm la E.On sau să cerem sprijinul și acordul lor. Mă bucur mult că în prima seară rețeaua funcționează foarte bine și oferă vizibilitate bună.

Investițiile se ridică la 400.000 de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul local.

Lucrările din proiect au fost realizate de o societate specializată din județul Suceava.

ȘTIRI