Într-o singură noapte s-au produs patru incendii şi un grav accident de circulaţie în judeţul SuceavaRural

Într-o singură noapte s-au produs patru incendii şi un grav accident de circulaţie în judeţul Suceava

       Accesări: 1231

Detaşamentele de pompieri din judeţul Suceava au avut o noapte plină de evenimente.

Într-un interval de 12 ore, în judeţul Suceava s-au produs 4 incendii care au necesitat mobilizarea a numeroşi pompieri de la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi de la serviciile voluntare din teritoriu. În acelaşi timp, o persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier.

Incendiu într-o gospodărie din Capu Câmpului

În jurul orei 19, pompierii militari de la subunităţile din Gura Humorului, Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului şi Cornu Luncii, precum şi ai Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă ce aparțin Părintelui Gabriel Puiu Florea și lui Ilie Boca, din localitatea Cornu Luncii, au intervenit cu 8 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Capu Câmpului.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.

Incendiul a fost lichidat după miezul nopţii.

Au ars acoperişul casei pe 150 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 80 de metri pătraţi, acoperişul de la camera centralei pe 10 metri pătraţi, acoperişul grajdului pe 40 de metri pătraţi, şura pe 80 de metri pătraţi, un atelier şi alte anexe pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi. Au mai ars aparate electrocasnice, 10 tone de furaje, precum şi acoperişul unei anexe din gospodăria învecinată, pe 60 de metri pătraţi. S-au degradat mai multe bunuri şi izolaţia din polistiren a unei anexe învecinate, pe 10 metri pătraţi.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 59 de ani, care făcut un atac de panică, şi fiului acesteia, în vârstă de 26 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor. Ambii au refuzat ulterior transportul la o unitate spitalicească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un motor electric suprasolicitat.

Pompierii au salvat bunuri gospodăreşti, 5 bovine şi proprietăţile învecinate.

 Rădăuţean trezit de pompierii care încercau să-i salveze locuinţa

După ora 23, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Rădăuţi.

La sosirea echipajelor, din bucătăria apartamentului, aflat la etajul al doilea, ieşea fum gros de la o tigaie uitată pe aragaz şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă.

Salvatorii au pătruns în interior prin fereastra bucătăriei, au lichidat incendiul, au întrerupt alimentarea cu gaz şi au căutat eventualele victime în apartament. În dormitor, a fost găsit proprietarul, în vârstă de 57 de ani, care dormea.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:35, iar pompierii l-au salvat pe proprietar şi locuinţa acestuia.

Un bărbat a murit în urma coliziunii între două autoturisme

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus au intervenit, în jurul orei 00.10, cu modulul SMURD în urma unui accident produs pe un drum judeţean din comuna Straja.

În urma coliziunii dintre două autoturisme, unul a ieşit în afara părţii carosabile, iar al doilea s-a răsturnat pe cupolă, a rezultat o victimă încarcerată, care ulterior a fost declarată decedată.

Incendiu într-o gospodărie din satul Rotunda

După ora 01.00, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni şi ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Rotunda, oraşul Liteni.

La sosirea echipajelor, ardeau mai mulţi baloţi de paie şi un stog de fân, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:15 și au ars circa 3 tone de fân şi 40 de baloţi de lucernă.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăria proprietarului.

Două gospodării mistuite de foc în satul Mironu

O nouă situaţie de urgenţă a fost anunţată în jurul orei 02.00. Pompierii militari suceveni de la subunităţile din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului şi Cornu Luncii, precum şi ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu 8 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a afectat două gospodării, în satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

La sosirea echipajelor, ardeau violent un magazin mixt, corp comun cu o sală de evenimente, şi două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la construcţiile învecinate.

Incendiul a fost lichidat în această dimineaţă, la ora 7:00.

Primului proprietar i-au ars clădirea magazinului şi sala de evenimente, pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, şura şi adăpostul de animale, corp comun, pe 150 de metri pătraţi, circa 5 tone de furaje, obiecte de mobilier şi altele. S-au degradat 7 butelii de aragaz, din care 6 se aflau într-un rastel şi una în bucătăria sălii.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars şura şi adăpostul de animale, corp comun, pe 100 de metri pătraţi, circa 4 tone de furaje şi alte bunuri.

Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile, dar şi periculoasă, din cauza buteliilor care au ars violent şi puteau să explodeze în orice moment, punând în pericol integritatea salvatorilor.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcţiile aflate în imediata apropiere.

 

ȘTIRI